Albanski komentator proteran sa televizije jer navija za Srbiju

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski komentator proteran sa televizije jer navija za Srbiju

Poznati albanski novinar Kostandin Grilo dobio je otkaz na nacionalnoj televiziji u Albaniji jer je rekao da navija za Srbiju.

Grilo je gostujući na jednoj kosovskoj televiziji rekao kako navija za fudbalsku selekciju Srbije jer među Srbima ima veliki broj prijatelja.

Takav odgovor naišao je na osudu većeg dela javnosti, kao i nacionalne televizije koja mu je uručila otkaz.

Kostandin Grilo jedan je od najpoznatijih sportskih komentatora u Albaniji, međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog iskrenog odgovora je proteran sa televizije.

"Razrešen sam od strane glavnog i odgovornog urednika, a na moje mesto došao je čovek sa, između ostalog, smešnim naglaskom, bez ozbiljnih kvalifikacija. Boriću se, misim da će pravda biti zadovoljena i da ću se vratiti na dosadašnji posao", rekao je Grilo u izjavi za "Mozzartsport".

Grilo je inače izjavio da navija za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji, potom ga nekoliko meseci nije bio na televiziji, očigledno su ga namerno sklonili, da bi krajem novembra i zvanično dobio otkaz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.