Albanija ispustila trijumf nad Danskom pred put u Beograd, poraz Nemačke za istoriju!

Izvor: Blic, 11.Okt.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija ispustila trijumf nad Danskom pred put u Beograd, poraz Nemačke za istoriju!

Fudbaleri Albanije remizirali su 1:1 sa Danskom na svom terenu tri dana pred dostovanje Srbiji u okviru kvalifikacione grupi I za EURO2016, dok je Nemačka kao gost doživela istorijski poraz od Poljske sa 2:0 u D grupi.

Malo je nedostajalo da Albanija sa šest bodova iz dve utakmice dođe u Beograd, pošto je na startu kvalifikacija priredila senzaciju i savladala Portugal, a protiv Danaca je vodila sve do devet minuta pre kraja.

Za radost na tribinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stadiona Elbasan u istoimenom gradu pobrinuo se Lenjani kada je u 38. minutu matirao Kasprea Šmajhela pošto je lopta zakačila nekog od defanzivaca gostiju na putu do njegove mreže.

U drugom poluvremenu Danci su svim silama jurišali ka izjednačenju do kog su došli u 81. minutu. Bendtner je krenuo u solo prodor, nanizao tri igrača Albanije i srušen je u kaznenom prostoru, ali je sudija Viktor Kasai pokazao sjajan osećaj za igru koju nije prekinuo i lopta je došla do Vibea kome nije bilo da spakuje bod za Dansku.

Ove dve selekcije dele prvo mesto na tabeli grupe I, u kojoj je Srbija remizirala sa Jermenijom u gostima sa 1:1.

Veče za istoriju priredili su fudbaleri Poljske koji su došli do prve pobede nad Nemačkom tek u 19. međusobnom okršaju - 2:0.

Svetski prvaci su izgubili prvi put u kvalifikacijama za Evropsko i Svetsko prvenstvo još od 1998. kada ih je savladala Turska (2:0), a ujedno je prekinut čudesan niz "pancera" od 33 trijumfa na gostovanjima u kvalifikacijama za EURO.

Pobedu Poljaka najavio je Arkadijus Milik u 51. minutu, a za potpunu euforiju i nevericu na tribinama Nacionalnog stadiona u Varšavi bio je zadužen Sebastijan Mila koji je dva minuta na asistenciju Levandovskog pogodio donji levi ugao za veliko slavlje.

Kvalifikacije za EURO2016:

Grupa D:

Republika Irska - Gibraltar 7:0 (3:0)

(Kin 6, 14, 18, Meklin 46, 53, Perez 52a.g, Hulahan 56)

Škotska - Gruzija 1:0 (1:0)

(Kubutija 28a.g.)

Poljska - Nemačka 2:0 (0:0)

(Milik 51, Mila 88)

Grupa F:

Rumanija - Mađarska 1:1 (1:0)

(Rusesku 45 - Dzudzak 82)

Finska - Grčka 1:1 (0:1)

(Hurme 55 - Karelis 24)

Severna Irska - Farska Ostrva 2:0 (2:0)

(Mekoli 6, Laferti 21)

Grupa I:

Jermenija - Srbija 1:1 (0:0)

(Arzumanjan 73 - Tošić 90)

Albanija - Danska 1:1 (1:0)

(Lenjani 38 - Vibe 81)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portugalcima ni Ronaldo ne pomaže

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2014

Portugalu nikako da krene. Posle neočekivanog poraza od autsajdera Albanije kod kuće, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sastav koji u svojim redovima ima najboljeg fudbalera današnjice poražen je od Francuske 2:1 u prijateljskom okršaju...Slab učinak Kristijana Ronalda protiv Francuza.. ..Rival...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.