Izvor: MozzartSport.com, 09.Jun.2020, 22:51

Alba imala brzinu više od Bamberga

Na kraju 98:91 u efikasnom obračunu

U obračunu Albe i Bamberga kao bolji je izašao evroligaš rezultatom 98:91. Tesna utakmica od početka do kraja rešena je u poslednjih pet minuta u kojima je Alba imala brzinu više.

Najefikasniji u pobedi Albe bili su Noko sa 15, Ogbe sa 14 i Erikson sa 13 poena, dok Stefan Peno nije igrao. Kod gostiju su se najbolje pokazali Kraford sa 20 i Heris sa 16 poena. Gosti su na ovoj utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gađali samo 7/30 za tri poena, dok je Alba imala 13/32 i tu treba tražiti ovu razliku i razlog pobede Albe.

Od samog početka bio je to vrlo neizvestan duel, maltene nijedna od ekipa nije uspevala da napravi veću razliku pa se igralo skoro celim tokom utakmice poen za poen.

Posle 10 minuta igre bilo je 27:27, a na poluvremenu je Bamberg imao samo poen prednosti. Alba je uspela tokom treće deonice da vodi sa tri poena razlike, a onda je Bamberg zaigra bolje i poveo u poslednjoj deonici sa 83:80, a onda je Alba dala trojku i najavila neizvesnu završnicu.

Jednostavno na ovoj utakmici nije ni moglo da bude drugačije...

Ogbe, Gijedraitis, Noko, Sikma i Siva su vukli Albu, dok su Kraford, Heris, Obasoan i Tejlor pravili kontratežu sa strane Bamberga.

Tek je u samoj završnici utakmice, u poslednjih pet minuta, Alba pritisnula papučicu od gasa i pokazala da ima jednu brzinu više u odnosu na Bamberg. Dovoljno za pobedu i to se ispostavilo veoma efikasnu.

NEMAČKA KOŠARKA - REZULTATI

Ludvigzburg - Frankfurt 80:77

/Najt 25 - Robertson 17/

Alba Berlin - Bamberg 98:91

/Noko 15 - Kraford 20/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.