Izvor: RTS, 07.Feb.2023, 23:44

Al Davsari odveo Al Hilal u finale klupskog prvenstva sveta

Fudbaleri Al Hilala savladali su Flamengo 3:2 i plasirali se u finale Fifinog svetskog klupskog prvenstva u Maroku. Heroj pobede saudijske ekipe bio je Salem Al Davsari, koji je postigao dva pogotka sa bele tačke i asistirao Vietu kod poslednjeg svoje ekipe. Drugim golom na meču Pedro postavio konačan rezultat.
Šampion Azije Al Hilal igraće finalni meč na Svetskog klupskog prvenstva, pošto je u polufinalu takmičenja napravio veliko iznenađenje i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladao šampiona Južne Amerike, brazilski Flamengo, rezultatom 3:2.

Utakmicu u marokanskom Tangeru obeležio je Salem Al Davsari, koji je postigao dva pogotka za svoj tim u prvom poluvremenu i asistirao kod gola Vieta u drugom poluvremenu.
Al Davsari, koji je široj javnosti postao poznat posle prelepog pogotka protiv Argentine na Mundijalu u Kataru, iskoristio je oba penala dosuđena za saudisjki tim.
Pedro je bio dvostruki strelac za Flamengo, u 20. minutu i poslednjim trenucima utakmice, ali to nije bilo dovoljno da se brazilski tim domogne utakmice za trofej.
Al Hilal je prvi azijski tim koji će igrati finallni meč od 2018. godine, kada je Al Ain u finalu poražen od madridskog Reala 4:1.
U drugom polufinalu klupskog šampionata sveta sastaju se Real Madrid i egipatski Al Ahli, a utakmica je na programu u sredu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senzacija u polufinalu Svetskog prvenstva za klubove: Saudijci izbacili prvaka Južne Amerike

Izvor: Danas, 08.Feb.2023, 00:04

Fudbaleri saudijskog Al Hilala napravili su veliko iznenađenje u polufinalu Svetskog prvenstva za klubove jer su pobedili šampiona Južne Amerike brazilski Flamengo rezultatom 3:1 (2:1).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.