Al Ain nije mogao do senzacije, Real Madrid je šampion sveta!

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Ain nije mogao do senzacije, Real Madrid je šampion sveta!

Fudbaleri Real Madrida postali su prvaci sveta pošto su u finalu klupskog Svetskog prvenstva pobedili Al Ain sa 4:1.

Madriđani su bili dominantni tokom cele utakmice i nisu dovodili u pitanje pobednika protiv protivnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je u polufinalu uspeo da šokira River Plejt pobedom 3:2.

Real je poveo golom Luke Modrića u 14. minutu. Benzema je na petnaestak metara primio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << loptu sa boka, leđima okrenut golu.

Video je da su pored njega dvojica čuvara, a da je Modrić slobodan koji metar izvan šesnaesterca.

Odložio mu je loptu po zemlji, Modrić se namestio i raspalio levicom u donji desni ugao gola Al Aina. Samo dva minuta kasnije protivnici ekipe Santjaga Solarija mogli su neprijatno da iznenade kada je gol Al Aina poništen zbog ofsajda.

Bejl je u 20. minutu šutirao, Halid Eisa je odbranio, šansu je potom imao i Benzema, inicijativa Reala se nastavila, ali je do poluvremena ostalo 1:0.

Drugi gol za "kraljevski klub" daje Markos Ljorente u 60. minutu, kada je fantastično iz drugog plana natrčao i iz sve snage šutnuo loptu ka golu Al Aina. Još jednom donji desni ugao, još jednom precizno i Eisa drugi put nemoćan za 2:0 u korist Reala.

U prilici je za Al Ain bio i Husein El Šatat, ali iz samo jednog udarca ka okviru gola, arapski tim boljem ishodu i nije mogao da se nada.

Madriđani na 3:0 povećavaju u 79. minutu posle novog kornera. Serhio Ramos je bio najviši u skoku posle centaršuta Modrića i preciznim udarcem glavom i samo potvrdio titulu prvaka sveta.

Počasni gol za Al Ain postiže Šiotani posle prekida u 86. minutu. Kajo mu je poslao centaršut na 12, 13 metara od gola, Šiotani je glavom naciljao dalji ugao gola Tiba Kurtoe i postigao lep pogodak. Konačan rezultat auto-golom postavlja Jaija Nader u drugom minutu nadoknade i Real pobeđuje 4:1.

Real je pobedom odbranio titulu šampiona sveta u takmičenju koje u ovom formatu postoji od 2005. godine, a ovo je Realu četvrta titula prvaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRALJ I DALJE VLADA PLANETOM: Real Madrid pobedio Al Ain u finalu i treći put uzastopno postao šampion sveta (VIDEO)

Izvor: Kurir, 22.Dec.2018

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Al Ain u Abu Dabiju 4:1 (1:0) u finalu FIFA klupskog svetskog prvenstva.

Nastavak na Kurir...

Real dominantno do titule prvaka sveta

Izvor: RTS, 22.Dec.2018

Fudbaleri madridskog Reala savladali su u finalu Svetskog klupskog prvenstva ekipu Al Aina sa 4:1. . Real je u finalu neočekivano lako pobedio ekipu koja je domaćin turnira sa 4:1...Real je na poluvreme otišao sa prednošću...

Nastavak na RTS...

Real Madrid sedmi put prvak sveta

Izvor: Radio 021, 23.Dec.2018, 01:32

Fudbaleri Real Madrida savladali su Al-Ain 4:1 (1:0) i treći put uzastopno postali klupski šampioni sveta...Kraljevski klub je finalu Svetskog klupskog prvenstva u Abu Dabiju protiv domaćina slavio pogocima Luke Modrića u 14. i Markosa Ljorentea u 60, oba posle sjajnih udaraca van kaznenog prostora,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.