Al Ahli preti Rajevcu

Izvor: RTS, 03.Mar.2011, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Ahli preti Rajevcu

Klub iz Saudijske Arabije Al Ahli tražiće dva miliona dolara kao obeštećenje od Milovana Rajevca koji je napustio tu ekipu i postao selektor Katara. Predsednik kluba Princ Fahd bin Kalid ističe kako će učiniti sve kako bi suma bila isplaćena u najskorijem roku.

Milovan Rajevac bi mogao da se suoči sa ozbiljnim problemima zbog odlaska iz saudijskog Al Ahlija. Rajevac, koji je u klub stigao jesenas, u međuvremenu je postao selektor Katara i upravo zbog toga njegov bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << klub traži obeštećenje od dva miliona dolara.

Da podsetimo, srpski stručnjak je odbio ponudu Fudbalskog saveza Gane da nastavi posao koji mu je i doneo slavu i preselio se u Saudijsku Arabiju. Nekoliko meseci nakon toga Rajevac napušta Al Ahli navodeći kao uzrok "privatne razloge".

Samo sedam dana posle toga Rajevac se dogovorio sa Fudbalskim savezom Katara, a početkom nedelje predstavljen je kao novi selektor zemlje koja je nedavno dobila i domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. fodine.

"Al Ahli će povući neophodne poteze da bi zaštitio interes kluba u slučaju raskida ugovora sa gospodinom Rajevcom," navodi se u zvaničnom saopštenju saudijskog kluba koje je potpisao predsednik Princ Fahd bin Kalid.

"Sve klauzule ugovora koje ga obavezuju da plati obeštećenje u slučaju takvog raskida saradnje su oko 1,2 miliona dolara. Tražićemo i da vrati 800.000 koje je dobio kada je potpisao ugovor, jer ga nije poštovao do kraja. Obratićemo se Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) da bismo bili sigurni da će platiti."

Iz Al Ahlija se može čuti i da je predsednik saveza Katara kontaktirao klub, jer je mislio da je Rajevčev ugovor pri kraju. Odgovor je bio negativan pa se učinilo da od posla nema ništa.

Posle utakmice četvrtfinala saudijskog Kupa Rajevac je objavio da odlazi iz Al Ahlija i objasnio da su razlog "neodložni privatni poslovi", tvrde lokalni mediji.

"Zvali smo ga na hitan sastanak, Rajevac nam je rekao da je odlučio da se povuče. Ponudili smo mu nekoliko rešenja, nudili mu da ode na nekoliko nedelja i reši probleme, sve je odbio. "Bili smo potpuno šokirani kada smo nekoliko dana kasnije saznali da je otišao u Katar i potpisao ugovor",  kaže Princ Fahd.

Rajevčev ugovor u Kataru je, prema tvrdnjama medija, bolji od onoga koji je imao prethodnik Bruno Mecu. Francuz je bio plaćen oko šest miliona dolara godišnje pa obeštećenje za Rajevca od dva miliona dolara ne bi trebalo da predstavlja nerešiv problem.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.