Al Ahli osvojio treće mesto na SP klubova

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2023, 20:09

Al Ahli osvojio treće mesto na SP klubova

Afrikanci slavili.

Fudbaleri egipatskog Al Ahlija osvojili su treće mesto na Svetskom klupskom prvenstvu pošto su pobedili japansku Uravu rezultatom 4:2.

Al Ahli je ponovio uspeh od prošle sezone, ali je do pobede stigao na veoma zanimljiv način. Egipćani su poveli 2:0 golovima Jasera Ibrahima u 19. i Persija Taua u 25. minutu, ali su se Japanci vratili u meč. Žoze Kante je smanjio na 1:2 u 43. minutu, a izjednačio je Aleksander Šolc u 54. iz penala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Jošio Koizumi je u 60. minutu autogolom vratio prednost Al Ahliju, a Ali Malul u 75. minutu nije iskoristio penal za 4:2. Grešku je ispravio u 90+8. minutu kad je postavio konačan rezultat.

U finalu, večeras od 19 po srpskom vremenu, za titulu će se boriti Mančester Siti i Fluminense.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.