Akrobacija Žirua i nebeski skok Aleksisa! Arsenal se navadio da pobeđuje Kristal palas sa 2:1 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akrobacija Žirua i nebeski skok Aleksisa! Arsenal se navadio da pobeđuje Kristal palas sa 2:1 (VIDEO)

Tobdžije u još jednom londonskom derbiju slavile na Selhurst parku

Može Arsenal jednom da pogreši, dvaput bi bilo previše. Samo sedam dana pošto je razočarala porazom od Vest Hema, ekipa Arsena Vengera je vratila dug navijačima i slavljem u gradskom derbiju nad Kristal palasom zabeležila prvu pobedu u novoj sezoni Premijer lige - 2:1.

Utakmicu na Selhurst parku obeležio je atraktivan pogodak Olivijea Žirua, koji je na pas Mesuta Ozila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posle frtalj sata igre iz teškog položaja u padu matirao Mekartija i poveo Tobdžije ka šestoj vezanoj pobedi nad Palasom. Bio je to treći pogodak francuskog napadača na Selhurst parku u isto toliko mečeva, kojim je potvrdio da će i ove sezone biti udarna igla ekipe sa Emirata.

Doduše, Arsenal je morao da se preznoji ne bi li osvojio sva tri boda, jer je do kraja prvog poluvremena tim Alan Pardjua pokazao ponos i udarcem s distance Džoela Vorda poravnao na 1:1. Možda bi domaćin do kraja uspeo da preokrene rezultat da ima majstora bar upola onakvog kakav je Aleksis Sanžez. Čileanac se početkom drugog dela  zaleteo i nadskočio kompletnu odbranu domaće ekipe, a udarcem glavom naterao irskog štopera Damjana Dilenija da autogolom prosledi loptu u svoju mrežu i omogući Arsenalu treći vezani trijumf nad Kristal Palasom identičnim rezultatom - 2:1.

U finišu je Kristal palas pritisnuo kao da je finale Lige šampiona, nekoliko puta stavljao na muke odbranu Arsenala, koji je pobedu najviše zahvaljujući golmanu Peteru Čehu sačuvao pobedu koja je mogla da bude i ubedljivija da je u finišu gost iskoristio bar jedan od mnogobrojnih kontranapada.

Premijer liga, 2. kolo:

Aston Vila - Mančester junajted 0:1 (0:1)

/Januzaj 29/

Subota:

Sautempton – Everton 0:3 (0:2)

/Lukaku 22, 45, Barkli 84/

Vest Hem – Lester

/Pajet 55 - Okazaki 27, Mahrez 38/

Svonsi – Njukasl 2:0 (1:0)

/Gomis 9, Aju 52/

Sanderlend – Norič 1:3 (0:2)

/Votmor 88 - Martin 26, Vitaker 38, Redmond 58/

Totenhem – Stouk 2:2 (2:0)

/Dajer 19, Čadli 45 – Arnautović 78pen, Dijuf 83/

Votford - VBA 0:0

Nedelja:

Kristal Palas – Arsenal 1:2 (1:1)

/Vord 28 - Žiru 16, Dilejni 55ag/

17.00: Mančester Siti - Čelsi

Ponedeljak:

21.00: Liverpul - Bornmut

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.