Ako se Albanija plasira...

Izvor: Mondo, 20.Jun.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako se Albanija plasira..."

Selektor Đani de Bjazi veruje da će njegova ekipa namučiti bilo kog protivnika u eventualnom meču osmine finala.

Reprezentacija Albanije posle dva nesrećna poraza je zabeležila prvu pobedu na velikim takmičenjima, čime je stekla šansu da se kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane ekipe nađe u osmini finala EURO 2016.

Rumunija je u nedelju savladana golom Sadikua pred kraj prvog poluvremena.

"Prve dve utakmice su nam pomogle da shvatimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gde se nalazimo. Protiv Švajcarske (0:1) i Francuske (0:2) smo uradili šta smo mogli, ali da biste došli do rezultata, morate da date gol", osvrnuo se selektor Đani de Bjazi na uvodne poraze.

"Zaustavili smo kvalitetan i jak rumunski tim, koji je u kvalifikacijama primio samo dva gola. Uspeli smo to našim srcem, kvalitetom i mentalnom snagom. Nastavljamo da radimo kao da ćemo u petak ili subotu igrati meč osmine finala".

Tabela trećeplasiranih ekipa trenutno izgleda ovako:

1. Severna Irska 2 1 0 1 (2:1) 3

2. Slovačka 2 1 0 1 (3:3) 3

3. Albanija 3 1 0 2 (1:3) 3

4. Portugal 2 0 2 0 (1:1) 2

5. Češka 2 0 1 1 (2:3) 1

6. Švedska 2 0 1 1 (1:2) 1

Deluje da šanse Albanaca nisu velike, ali "lopta je okrugla"...

"Ako ostanemo na turniru, verujem da možemo da napravimo probleme bilo kome, čak i najvećim timovima. Mislim da smo tokom meča protiv Rumunije stekli mnogo samopouzdanja i nadam se prolazu dalje. Mislim da smo to zaslužili", poručio je De Bjazi.

Reprezentativci Albanije, koji su na EURO 2016 otišli iz grupe sa Portugalom, Danskom, Srbijom i Jermenijom, listom su posvetili pobedu "Albancima širom sveta" i isticali svoju želju, borbenost i zajedništvo ispoljene na terenu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.