Akciju Udomi-ne kupuj! u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akciju "Udomi-ne kupuj!" u Somboru

Akciju "Udomi-ne kupuj!" pokrenulo je Prihvatilište za pse i mačke u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća" u Somboru koje postoji od 2015. godine. Kapaciteti su popunjeni a svakodnevnu, domaćinsku brigu oko pasa vode šestoro zaposlenih.

Razigrani i poslušni Garo mezimac je Prihvatilištu za pse, JKP „Čistoća" u Somboru čiji su kapaciteti za 180 pasa popunjeni. Garo je u prihvatilištu mesec dana, raduje se šetnji i uveseljava zaposlene.

"To je jako dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pas. Ko želi da ga udomi, može slobodno da dođe. On je jedna maza, ja ga svaki dan hranim i šetam!", kaže Zoran Dostanić, radnik u Azilu JKP Čistoća u Somboru.

Radi bržeg i lakšeg pronaska ljubitelja životinja, ljudi koji žele da udome psa iz prihvatilišta, već drugi mesec traje akcija udomljavanja koja je uključila i društvene mreže.

"Hteo bi nekog psa da odaberem za porodicu, imam suprug i malog sina od 4 godine, voleli bi da imamo psa, domaću životinju, kućnog ljubimca da ga pazimo, hranimo, čuvamo, idemo sa njim u šetnju... Žao mi je ovih životinja što su ovde zatvorene i što ih je neko napustio", ispričao je Goran Vujković koji je posetio Prihvatilište u nameri da izabere budućeg kućnog ljubimca.

Josip, Joca Kolompar, zaposlen u Prihvatilištu JKP Čistoća u Somboru je naglasio:

"Akcija Udomi-ne kupi, daje akcenat na udomljavanje pasa ali takože apeluje na sve ljude koji su neozbiljni, koji puštaju pse na ulicu ne znajući šta će sa njima pa posle izvesnog vremena završe u ovom azilu".

Pokrenuta akcija je dala već prve zadovoljavajuće rezultate: "Svakodnevno dolaze ljudi, obilaze nas, udomljavaju pse...Za prošli mesec bilo je nekih desetak udomljavanja pasa".

Psi koji se nalaze u prihvatilištu su čipovani, vakcinisani protiv svih zaraznih bolesti, sterilisani i kastrirani. Kolompar je podsetio na problem pasa lutalica u Somboru te bi uspešna akcija udomljavanja oslobodila mesta i Akciju „Udomi-ne kupuj!" pokrenulo je Prihvatilište za pse i mačke u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća" u Somboru koje postoji od 2015. godine. Kapaciteti su popunjeni a svakodnevnu, domaćinsku brigu oko pasa vode šestoro zaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.