Akcija pošumljavanja i u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija pošumljavanja i u Senti

U Opštini Senta, u okviru akcije "Pošumljavanje Vojvodine" zasađeno je 250 stabala jasena i javora na tri lokacije, kod Javnog preduzeća "Elgas", u Narodnoj bašti i u industrijskoj zoni. Sadnice je obezbedilo Javno preduzeće "Srbijašume".

Senta je uključena u veliku akciju sadnje drveća, kao jedna od najslabije pošumljenih opština u Vojvodini, kažu u lokalnoj samoupravi.

"Planiramo dalju saradnju sa Javnim preduzećem "Srbijašume", kako bismo stavili akcenat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na očuvanje životne sredine i da učinimo okolinu lepšom za naše građane", kaže Igor Stojkov, sekretar Skupštine opštine Senta.

Prema podacima Javnog preduzeća "Vojvodinašume", naša Pokrajina je među regionima u Evropi koji imaju najmanje šuma. Da bismo dostigli standard razvijenih evropskih zemalja, trebalo bi da se sadašnja pošumljenost od nešto više od 140 hiljada hektara, što je 6,5 odsto pod šumom, uveća za sto odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.