Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Srbobranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Srbobranu

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak 25. februara organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Pozorištanceta u Srbobranu.

Akcija će se realizovati u periodu od 8 do 12 časova, kaže se u najavi.

U prostorijama Zavoda u Novom Sadu, takođe u četvrtak 25. februara, od 9 časova, krv će davati učenici i učenice Ekonomske škole "Svetozar Miletić".

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom motiviše mlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljude na dobrovoljno davanje krvi. Kriterijumi za davanje krvi nisu visoki - potrebno je da osoba ima od 18 do 65 godina, da se dobro oseća, da zadovoljava granične vrednosti hemoglobina i ima više od 50 kilograma.

Pre davanja krvi preporučuje se lagani doručak.

Dobrovoljno davanje krvi sa ciljem spašavanja ljudskih života je human čin i zasniva se na principima dobrovoljnosti, anonimnosti, neplaćenosti i solidarnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.