Ajverson u Klubu 54

Izvor: B92, 19.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajverson u "Klubu 54"



Alan Ajverson zabio je 54 koša u subotnjem meču sa Milvokijem koji je Filadelfija dobila 116-97. To je ovom beku rekord sezone, koji će dobro doći ekipi Siksersa koja je prekinula lošu formu i dobila 4. od poslednjih 5. utakmica.

Od naših igrača u subotu su igrali Pavlović i Drobnjak. Saša Pavlović je postigao 7 poena u utakmici sa Bostonom koju je njegov tim, Klivlend, izgubio u produžetku, 114-107.

Predrag Drobnjak dao je 11 koševa, uz 4 skoka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u teškom porazu Atlante u Dalasu, 90-68.

Iako su Detroit i Finiks sinoć igrali, na terenu u tim timovima nije bilo naših igrača Miličića i Čabarkape, koji su ostali na klupi odlukom trenera.

U subotnjem kolu dva meča završena su posle produžetka. Pored Bostona, pobedu posle dodatnih pet minuta ostvario je i Šarlot, 101-100 protiv Hjustona. Emeka Okafor postigao je 23 poena i 17 skokova i zakucavanjem tri sekunde pre kraja regularnog dela dao šansu svom timu da na domaćem terenu dodje do pobede.

Posrtanje šampiona u svojoj "Palati na Oburnu" nastavljeno je u meču sa nezgodnim gostima iz Portlanda. Zahvaljujući spletu okolnosti i fer - pleju trenera domaćih, Lerija Brauna, krilo "Blejzersa", Derijus Majls, dobilo je priliku da odluči meč. Pošto je Majls dobio tehničku u prvoj četvrtini i počeo da prigovara sudijama, Braun ga je odvukao i tako sprečio da dobije drugu tehničku i automatsko isključenje. Majls mu je na kraju uzvratio pogodivši ključno slobodno bacanje pola sekunde pre kraja meča za pobedu 75-74.

Novicki ostao bez zuba

U meču Dalas - Atlanta bilo je više brutalnih scena...osim što su u prvih nekoliko redova sedeli ranjenici američke vojske iz ratova u Avganistanu i Iraku, glavni igrač "Mevsa", Dirk Novicki, morao je da "skuplja zube" po parketu posle jednog žestokog duela.

Posle par minuta od početka meča, Nemac je dobio utarac u usta od Džejsona Terija i Džejsona Kolijera u borbi za loptu. Ubrzo je napustio meč da bi namestio "most" koji ima na prednjim zubima.

"Imao sam sreće da mi je zubar bio u hali. Doneli su neku kremu i ponovo namestili most u poluvremenu. Ali, moraću posle meča da odem ponovo do zubara", priznao je Novicki.

137 vojnika, ranjenih u Iraku i Avganistanu pratilo je ovaj meč, pošto su u okviru akcije "Hvala vam..." dobili karte za prve redove od redovnih vlasnika sezonskih karata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.