Ajaks razbio Fejenord u Roterdamu

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajaks razbio Fejenord u Roterdamu

Šamarčina za 'Roterdamse' na 'De Kujpu' od najvećeg rivala.

'Kopljanici' su uništili Fejenord u 'De Klasikeru' odigranom danas u Roterdamu.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, u drugom je palo čak pet golova, četiri s završila u mreži golmana domaćih Breda Džonsa.

Klas-Jan Huntelar je u 50. minutu doveo Ajaks u vođstvo, ali osam minuta kasniej Fejenord uspevao da izjenači preko Tornstre. Aistent je bio Nikolaj Jorgensen, koji se tako donekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iskupio za promašen penal iz 56. minuta.

Međutim, u poslednjih 20-ak minuta rapsodija gostiju iz Amsterdama.

Kasper Dolberg je u 65. minutu igre ušao u igru umesto Huntelara i posle samo šest-sedam minuta provedenih na terenu postigao gol na asistenciju Davida Neresa i ponovo doneo prednost Ajaksu.

Trener 'Kopljanika' Kajzer je pogodo sa izmenama, uveo je Sima De Jonga pet minuta pre kraja, a ovaj u 89. minutu utakmice rešio pitanje pobednika. Opet je Neres bio asistent.

Konačnih 1:4 postavio je Dolberg svojim drugim golom na utakmici u 90. minutu.

Ajaks sada ima tri boda više od najvećeg rivala, a pet manje od vodećeg PSV Ajndhovena, koji je dana rutinski dobio Herakles sa 3:0. Strelci su bili Lozano u ranoj fazi meča i MArko Van Ginkel dva puta u finišu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Galata i Fener remizirali bez golova

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2017

Najveći turski derbi završen je najnepopularnijim rezultatom...Derbi meč 9. kola turske Superlige između Galatasaraja i Fenerbahčea završen je rezultatom 0:0...Fener nije uputio nijedan šut u okvir gola najvećeg rivala, pa mora da bude zadovoljniji ovakvim iskodom, premda je u poslednjih 20-ak...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.