Ajaks napada PSV!

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024, 04:30

Ajaks napada PSV!

Autor: Aleksandar Golubović

subota 03.02.2024.

11:30

Izvor: Sportske.net


Pravi spektakl očekuje nas u subotu od 20 sati kada će Ajaks ugostiti PSV u derbiju 20. kola Eredivizije u okršaju koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << bi mogao da nagovesti neke bolje dane velikana iz Amsterdama.
Sa serijom od tri uzastopne pobede Ajaks je jedan od timova sa najboljim rezultatima na početku 2024. godine, ali to će sve pasti u vodu ukoliko ne ostvare pozitivan ishod na domaćem terenu u derbiju protiv PSV Ajndhovena.
Razlika na tabeli uoči utakmice 20. kola Eredivizije na „Johan Krojf Areni“ je čak 21 poen u korist gostiju iz Ajndhovena, ali najveći derbi holandskog fudbala ne bi imao taj epitet kada bi se isključivo gledalo trenutno stanje timova.
Popularni „The Topper“, prvi put odigran još aprila 1931. godine, više je od fudbala pošto je reč o jednom od najvećih derbija na svetu. Činjenica da se najtrofejniji klub u Holandiji Ajaks nalazi u daleko podređenijoj poziciji u odnosu na PSV dovoljna je uvertira da možemo da očekujemo svašta.
Da PSV ne bi smeo unapred da upisuje bodove u Amsterdamu svodoči i nešto slabija forma izabranika Pitera Boša u poslednje vreme. Pre desetak dana poraženi su u osmini finala Kupa Holandije od Fejenorda 1:0, a tri dana ranije sa gostovanja u Utrehtu vratili su se sa samo jednim bodom.
Nakon te utakmice Ajaks je slavio još samo jednomt protiv PSV-a. Bilo je to na proleće spomenute sezone 2021/22, poslednje šampionske za klub iz Amsterdama. Nakon toga PSV je bio bolji u svih šest nadmetanja dva tima i predstojeći duel prava je prilika da Ajaks najavi bolje dane.
Pretiti PSV-u kojem ni po kvalitetu prvi rival Fejenord ove sezone nije ogroman konkurent za titulu, bilo bi suludo od strane reformisanog Ajaksa. Sve od argumenata što imaju da pokažu kako bi opravdali da nisu samo formalni učesnici velikog derbija, „Kopljanici“ bi trebalo da pokažu na terenu. Ne sumnjamo da će se pokazati u pravom svetlu.
Spomenuti derbi neće biti jedini u holandskom fudbalu ovoga vikenda. Dan kasnije u odnosu na duel u Amsterdamu, AZ Alkmar će od 14:30 ugostiti Fejenord. Domaćin je u očajnoj formi, gostima iz Roterdama treba pobeda u borbi za titulu pa će biti interesantno ispratiti tok ove utakmice.
Okružen timovima koji međusobno igraju derbije, Tvente će pokušati da zabeleži lagana tri boda na domaćem terenu protiv RKC-a i ostane u trci za drugo mesto koje direktno vodi u grupnu fazu Lige šampiona.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Može li se to rivalstvom nazvati?

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024

Autor: Aleksandar Golubović . . četvrtak 01.02.2024. . . 11:00 . . Izvor: Sportske.net ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.