Roma, Bajer, Inter i Junajted u osmini finala, Arsenal i Ajaks ispali!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma, Bajer, Inter i Junajted u osmini finala, Arsenal i Ajaks ispali!

Fudbaleri Bazela, Vulverhemptona, Rome, LASK-a, Istanbul Bašakšehira, Volfsburga, Intera, Sevilje, Junajteda i Bajera iz Leverkuzena plasirali su se u osminu finala Lige Evrope. Pogotkom u 119. minutu fudbaleri Olimpijakosa šokirali Arsenal u Londonu.

Pogotkom Jusufa El Arabija u 119. minutu fudbaleri Olimpijakosa šokirali su Arsenal u Londonu i došli do pobede od 2:1, kojom su eliminisali engleskog giganta u šesnaestini finala. Grčki klub je nadoknadio 0:1 iz Pireja i došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do velikog trijumfa.

El Arabi je sačekao sjajno ubacivanje Masurasa sa desne strane i izuzetnim udarcem smestio loptu u donji desni ugao.

Na taj način je šokirao domaćina i zasenio fantastičan pogodak koji je nekoliko trenutaka ranije postigao Pjer-Emerik Obamejang.

Obamejang je u 113. minutu posle centaršuta i jednog odbitka, uhvatio "makazice" na drugoj stativi i zakucao loptu u mrežu.

Leverkuzen je u jednom od derbija eliminisao Porto, ukupnim rezultatom 5:1.

Nemci su nakon 2:1 u prvom meču, savladali "zmajeve" i u revanšu sa ubedljivih 3:1, a strelci su bili Alario, Demirbaj i Haverc, dok je jedini pogodak za domaćina delo Marege.

Roma je remizirala na gostovanju kod Genta 1:1 i zahvaljujući minimalnom trijumfu prošle nedelje obezbedila plasman dalje.

Belgijanci su poveli preko Dejvida u 25. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije Džastin Klajvert postigao važan gol u gostima koji je, ispostaviće se, bio dovoljan za prolaz.

Srpski reprezentativac Danijel Aleksić bio je strelac jednog od tri pogotka Bašakšehira protiv lisabonskog Sportinga, pa su Turci izborili produžetak rezultatom 3:1, a potom i prošli pogotkom Višće sa penala u 118. minutu.

Aleksić je postigao spektakularan goliz slobodnjaka, čime je najavio veliki preokret. Osim njega i Višće koji je bio dvostruki strelac, upisao se još i Martin Škrtel, dok je Lusijano Vijeto pogodio na drugoj strani.

Sporting je pobedio istim rezultatom u prvom meču, a sada su se osim Aleksića upisali Martin Škrtel i Višća na jednoj, odnosno Lusijano Vijeto na drugoj strani.

Volfsburg je posle 2:1 u prvom, deklasirao Malme sa 3:0, dok je Bazel overio trijumf protiv "srpskog" APOEL-a. Za Kiprane su Vujadin Savić i Uroš Matić odigrali po 90 minuta, dok je Andrija Pavlović u 70.

LASK je pobedio AZ Alkmar sa 2:1, a Vulvsu su uprkos porazu 2:1 od Espanjola, prošli dalje jer su prvi okršaj dobili sa ubedljivih 4:0.

Pirova pobeda Ajaksa, Hetafe izbacio "kopljanike" iz Lige Evrope

Fudbaleri Hetafea plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, uprkos porazu u revanšu u Amsterdamu od Ajaksa. Hetafe je poražen od "kopljanika" rezultatom 2:1, ali je zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvom susretu prošao dalje.

Kraj za holandskog šampiona koji je, nakon ispadanja iz Lige šampiona, doživeo još jedno razočaranje u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Ekipa Erika ten Haga bila je projektovana da ponovo prođe u nokaut fazu LŠ, ali je ispala u grupi, pa je šansu tražila u Ligi Evrope, gde je proglašena za favorita.

Ipak, Španci su bili bolji rival i potpuno zasluženo idu dalje.

Na "Johan Krojf areni" domaćine je šokirao Haime Mata, koji je u petom minutu, uz mnogo sreće, doveo Hetafe u prednost.

Ajaksu je od tog trenutka bilo potrebno četiri gola za prolaz, a iako je izjednačio pet minuta kasnije preko Danila, nije uspeo da preokrene.

Jedino što jeste da dođe do pirove pobede, najviše zahvaljujući činjenici da su Španci čak tri puta pogađali okvir gola (jednom i naš Nemanja Maksimović), a strelac drugog gola za "kopljanike" bio je Olivera, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Hetafe je promašio još nekoliko dobrih prilika, ali je uspeo da sačuva rezultat i naći će se na žrebu za osminu finala Lige Evrope.

I Maksimović sa jedne, i Dušan Tadić sa druge strane, na terenu su proveli čitavu utakmicu.

Mančester junajted je rutinski savladao Klub Briž, nakon što je kiksirao u prvom meču i remizirao rezultatom 1:1.

Na "Old Trafordu" je bilo 4:0, a pitanje pobednika je rešeno već u prvom poluvremenu.

"Đavoli" su postigli čak tri gola, posle direktnog i opravdanog crvenog kartona za Delija. Strelci su b ili Fernandeš iz penala, te Igalo i Mektominej.

Na konačnih 4:0 povisio je Fred u 82. minutu utakmice.

Ludogorec je ponovo bio dostojan rival Interu, ali nije uspeo da napravi čudo.

Gosti iz Bugarske poveli su preko Oliveira-Souze u 26. minutu, ali je samo šest minuta kasnije Biragi izjednačio.

Sigurnu pobedu Interu doneo je Romelu Lukaku u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, pa su "nerazuri" sa ukupnih 4:1 prošli dalje.

Benfika je u nekoliko navrata imala pozitivan rezultat, ali nije uspela da se izbori sa Šahtjorom.

Posle 2:1 za domaćina u Ukrajini, u Lisabonu je meč završen nerešenim rezultatom – 3:3.

Kopenhagen je šokirao Seltik u Glazgovu i posle ne baš prijatnih 1:1 u Danskoj uspeo da prođe dalje.

Liga Evrope – šesnaestina finala:

Bašakšehir*– Sporting 4:1(prvi meč –1:3) (Škrtel 31,Aleksić 45,Višća 90+2,119p–Vijeto 68)

Bazel*– APOEL 1:0 (3:0) (Fraj 38p)

Espanjol– Vulverhempton* 3:2 (0:4) (Kaljeri 16,56p,90+1–Traore 22,Doerti 80)

Gent –Roma* 1:1 (0:1) (Dejvid 25-Klajvert 29)

LASK*– AZ Alkmar 2:0 (1:1) (Raguz 42p,50)

Malme –Volfsburg* 0:3 (1:2) (Brekalo 42,Gerhardt 66,Viktor 70)

Porto –Leverkuzen* 1:3 (1:2) (Marega 65-Alario 11,Demirbaj 51,Haverc 58)

Ajaks– Hetafe* 2:1(prvi meč, 0:2) (Danilo10, Eiting63– Mata6)

Arsenal – Olimpijakos 0:1 (1:0) produžeci (Sise53)

Benfika – Šahtjor* 3:3 (1:2) (Pici9, Dijas36, Silva47– Moraeš12, Stepanjenko49, Patrik71)

Seltik –Kopenhagen* 1:3 (1:1) (Eduard81p– Santos51, Biel85, Ndoje88)

Inter*– Ludogorec 2:1 (2:0) (Biragi31, Lukaku45+4– Oliveira-Souza26)

Mančester junajted*– Klub Briž 4:0 (1:1) (Fernandeš12p, Igalo34, Mektominej41, Fred82)

Sevilja* – Kluž 0:0 (1:1)

Braga –Rendžers* 0:1 (2:3, prvi meč)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Može biti samo jedan " Tadić ili Maksimović?

Izvor: B92, 27.Feb.2020

Моže li Ajaks da nadoknadi dva gola zaostatka protiv Hetafea u Amsterdamu za plasman u osminu finala Lige Evrope?..Iznenađujući trijumf španskog tima sa Nemanjom Maksimovićem sa 2:0 u prvom meču u predgrađu Madrida odmah je doneo pitanje za revanš...Kapiten Dušan Tadić sa svojim "kopljanicima"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.