Advokat: Odričem se novca

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Odričem se novca

Doskorašnji selektor Srbije Dik Advokat odlučio je da se odrekne novčane naknade za prevremeni raskid ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije.

Advokat i vladajuće telo srpskog fudbala dogovorili su raskid saradnje u subotu, posle poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

„Posle utakmice sa Danskom sam znao da više nema smisla da ostanem. Naravno, već sam razmišljao o toj situaciji“, istakao je Advokat.

Odlučio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odem bez naknade. Za mene je to bila logična odluka, koja je takođe u interesu srpskog fudbala. Fudbalskom savezu Srbije će to uštedeti dosta novca. Njima je moja odluka bila potpuno neverovatna jer je nisu očekivali“, dodao je Advokat.

Iskusni stručnjak je reprezentaciju Srbije preuzeo u drugoj polovini jula i tada je potpisao ugovor na dve godine. Pod njegovim vođstvom ’Orlovi’ su zabeležili jednu pobedu, dva remija i jedan poraz, ali treba napomenuti da je taj jedini trijumf nad Albanijom službenim rezultatom.

Advokat je na klupi našeg tima debitovao remijem sa Francuskom, a potom je usledio remi sa Jermenijom, pomenuta utakmica sa Albanijom i na kraju poraz od Danske sa 3:1 na praznom stadionu Partizana.

Reprezentaciju Srbije u utorak očekuje prijateljski meč sa Grčkom na Kritu, na kojem će je voditi Radovan Ćurčić, a potom će se naći trajno rešenje na mestu selektora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Advokat: Odričem se novca

Izvor: OkRadio.rs, 18.Nov.2014, 00:21

Doskorašnji selektor Srbije Dik Advokat odlučio je da se odrekne novčane naknade za prevremeni raskid ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije. Advokat i vladajuće telo srpskog fudbala dogovorili su raskid saradnje u subotu, posle poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. -...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.