Adebajor ostaje u Arsenalu

Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adebajor ostaje u Arsenalu



Napadač londonskog Arsenala Emanuel Adebajor potpisao je u utorak novi, višegodišnji ugovor sa "tobdžijama" čiji detalji nisu saopšteni, a u medijima se tvrdi da će on na "Emiratima" igrati do 2013. godine. Reprezentativac Togoa prešao je u Arsenal iz Monaka u januaru prošle godine, a transfer je iznosio 7 miliona funti. Iako se u početku nije najbolje snašao, protekle sezone Adebajor je bio uglavnom standardni starter, a menadžer Arsen Venger više puta je isticao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je on jedan od ključnih igrača novog tima Arsenala.

Do sada je za Arsenal odigrao 57 utakmica i postigao 16 golova, a ukoliko Tijeri Anri odluči da ovoga leta promeni klub, Adebajor će postati jedan od predvodnika londonskog tima.

Adebajor je dva puta bio u najužem izboru za najboljeg igrača Afrike, a sa reprezentacijom Togoa igrao je na Svetskom prvenstvu i Afričkom kupu nacija. Za selekciju svoje zemlje do sada je odigrao 36 utakmica i postigao 15 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.