Aca Trica: Srbija i Francuska favoriti protiv SAD, moraće Lebron za OI

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aca Trica: Srbija i Francuska favoriti protiv SAD, moraće Lebron za OI

Selektor Brazila Aleksandar Aco Petrović veruje da su Srbija i Francuska bolji od selekcije SAD.

Petrovićev očekuje velika iznenađenja na Mundobasketu u Kini.

"Vrhunske evropske reprezentacija, a tu mislim na Srbiju i Francusku su favoriti u odnosu na SAD! Mislim da će Ameri imati velikih problema. Deset dana pre početka SP, smatram da će Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uveren da će gubiti, kao i to da će izgubiti više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od jedne utakmice. Mnogo je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledećeg leta moraju igrati Lebron i drugovi", rekao je Petrović za "Jutarnji list".

Njegov Brazil će u grupnoj fazi SP igrati sa Novim Zelandom, Grčkom i Crnom Gorom.

"Poslali smo poruku Crnogorcima kakvu smo želeli da pošaljemo. Pre svega jer oni mnogo toga, i kad budu igrali sa Vučevićem, ne mogu da menjaju", rekao je hrvatski stručnjak o pobedi nad "Sokolovima" 80:69 u pripremnom meču u Francuskoj.

Favorit u Grupi su Grci, pa se očekuje da Brazil i Crna Gora odlučuju o plasmanu u drugu fazu, jer su svi već otpisali Novi Zeland.

"Ne smatram da će utakmica sa Crnom Gorom biti za nas presudna. Biće to samo neizvesna utakmica. Bilo bi pogubno da mi shvatimo kako smo favoriti protiv Novog Zelanda sa kojim otvaramo SP. Gledao sam Akropolis kup na kojem je bila Grčka, video sam tu mnogo stvari. Imaju i dalje problem sa spolnjim šutom Adetokumba kad se svedu pet na pet", zaključio je Aca Trica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.