Abazović večeras sa patrijarhom Porfirijem u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 19:10

Abazović večeras sa patrijarhom Porfirijem u Beogradu

Potpredsednik crnogorske vlade zadužen za koordinaciju bezbednosnih službi Dritan Abazović doputovao je večeras u Beogradu u privatnu posetu patrijarhu SPC Porfiriju, potvrđeno je Tanjugu u Građanskom pokretu URA.

Abazović, koji je predsednik tog građanskog pokreta, u Beograd je doputovao komercijalnim letom.

Očekuje se da će Abazović sa patrijarhom razgovarati o aktuelnoj političkoj i institucionalnoj krizi u Crnoj Gori i Temeljnom ugovoru između SPC i crnogorske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasti.

Abazović, koji je ranije ovih dana inicirao formiranje manjinske vlade s ciljem izlaska iz aktuelne krize, predvideo je da jedan od prioriteta nove izvršne vlasti bude potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Ranije danas iz Vlade Crne Gore saopštena je spremnost da Temeljni ugovor bude potpisan u što kraćem roku.

Usaglašeni Temeljni ugovor između SPC i crnogorske vlasti trebalo je da bude potpisan krajem maja prošle godine, ali je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić od toga odustao.

Krivokapićeva vlada je u usaglašeni Temeljni ugovor kasnije unela određene izmene, a Krivokapić je to pojasnio potrebom da dokument bude usklađen sa Ustavom Crne Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dritan Abazović sa patrijarhom Porfirijem u Beogradu

Izvor: RTS, 26.Jan.2022

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastaće se sa patrijarhom srpskim Porfirijem u Beogradu. . Vijesti navode da je reč o privatnoj poseti Abazovića, koji je u Beograd doputovao komercijalnim letom, a sa njim je i funkcioner Građanskog pokreta URA Zoran Mikić..RTCG...

Nastavak na RTS...

Ranko Đonović: Temeljni ugovor u službi skupljanja prosrpskih glasova

Izvor: Danas, 27.Jan.2022, 16:35

U istom danu kada se potpredsednik vlade Crne Gore sastao sa ambasadorima Kvinte i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, uveče je javnost zatekla informacija da je Dritan Abazović otišao u Beograd u “privatnu posetu” patrijarhu Porfiriju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.