Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 07:58

AZIJA: Jokanović traži utehu, Mulić napada Grifone iz Kvangdžua, interesantni dueli u Bahreinu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na istoku...

MANAMA KLUB - AL AHLI MANAMA, 16.10

(Fudbal, Bahrein 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Manama Klub zaostaje 11 bodova za vodećom Al Rifom i mora da slavi u 14. kolu ukoliko želi da zadrži šanse u borbi za titulu u poslednja četiri kola. U seriji od je od pet pobeda u svim takmičenjima i veliki je favorit u duelu sa ipak daleku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uspešnijim gradskim rivalom. Al Ahli je pet puta bio šampion Bahreina, ali ove sezone igra ispod očekivanja i posle 13 odigranih mečeva ima čak 12 bodova manje od narednog protivnika. Ipak, bez poraza je na poslednjih pet utakmica i pokušaće da pomrsi račune Manama Klubu i tako praktično reši pitanje prvaka. Tradicija je ipak na strani domaćina, koji za poraz od Al Ahlija ne zna na poslednjih 11 međusobnih duela.

SONGNAM - KVANGDŽU, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Svrake iz Songnama ne mogu da se pohvale preterano dobrim rezultatima ove sezone. Ipak, svega dva poraza i četiri primljena gola (peto mesto, 12 bodova) nagoveštavaju da će Kvangdžu imati težak zadatak. Domaćin je bez trijumfa na poslednja dva nastupa u ligi, dok se Grifoni uzdaju u dobru formu. Vezali su tri meča bez poraza, u minula dva kola su nadigrali Inčeon i Suvon kod kuće (šesto mesto, 10 bodova). Songam je postigao svega pet pogodaka od starta sezone, a za dva je krivac bivši fudbaler Novog Pazara Fejsal Mulić. Sa druge strane za polovinu golova Kvangdžua zaslužni su Brazilac Felipe Silva (tri) i mladi Kim Đu Gong (dva). Grifoni su prošle sezone slavili na stadionu u Songamu, a prethodno su Svrake bile bolje na stadionu u Kvangdžu, pa izgleda da se bolje snalaze kao gosti u međusobnim duelima.

KIMČON SANGMU - BUČON, 11.30

(Fudbal, Južna Koreja 2)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Loš početak sezone u drugoj ligi Južne Koreje za Kimčon i Bučon. Oba sastava u osvojila po pet bodova, upisala po jednu pobedu posle pet kola i primila četiri gola više nego što su postigla. Kimčon je posle trijumfa nad Tedžonom pretrpeo poraz od Busana i u minuloj rundi remizirao sa Anjangom, dok je Bučon u seriji od tri meča bez trijumfa (dva remija). Domaćin predstojećeg susreta je postigao tek četiri pogotka, dok je sva tri za ekipu Bučona postigao Park Čang Đun. Prethodna dva duela ovih sastava pripala su Kimčonu, ali se nisu sastajali od 2017. godine.

AL ARABI - AL SAILIJA, 17.15

(Fudbal, Katar 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednji meč u sezoni za Al Arabi i Al Sailiju, oba sastava su dosad osvojila osvojili po 26 bodova. Sede jedni do drugih na tabeli, domaćin njihovog današnjeg dvoboja je sedmi zbog bolje gol razlike. Ipak, ekipa islandskog stručnjaka Hejmira Halgrimsona je u seriji od tri poraza, dok je ekipa koju predvodi Tunižanin Sami Trabelsi posle tri vezana trijumfa izubila u minulom kolu od Um Salala. Kada su međusobni dueli u pitanju, Al Arabi je slavio na poslednja dva, prethodni put pre nešto više od mesec dana u okviru kupa, kada je bio više nego ubedljiv (4:1).

UM SALAL - AL GARAFA, 19.30

(Fudbal, Katar 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nije ekipa Slaviše Jokanovića opravdala očekivanja ove sezone. Na kolo do kraja ima 30 bodova, pet manje od trećeplasiranog Al Rajana koji ide u kvalifikacije za za Ligu šampiona. Sve je palo u vodu u poslednja tri kola, tokom kojih su puleni srpskog stručnjaka ostali bez bodova. Za ponos će u poslednjoj rundi igrati protiv Um Salala, koji je trijumfima u minula dva kola obezbedio opstanak. Al Garafa je u poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima upisala samo jedna trijumf, pa će imati imperativ pobede u pokušaju da koliko toliko popravi utisak. Udarna igla Jokanovićeve ekipe je svakako bivši napadač Aston Vile Džonatan Kođija, koji je postigao 10 pogodaka ove takmičarske godine, a najveću opasnost po gol Al Garafe predstavljaće brazilski fudbaler Kajake, koji je dosad postigao sedam golova (dve asistencije). Sastav koji sa klupe predvodi bivši trener Partizana i Fulama nije pretrpeo poraz na poslednja četiri duela sa predstojećim protivnikom.

DŽOHOR - PETALING DŽAJA, 15.00

(Fudbal, Malezija 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sedmostruki uzastopni šampion Malezije posle sedam odigranih mečeva sedi na čelu tabele, bez ijednog poraza. Pet pobeda i dva remija obezbedila su Džohoru bod više od Kedaha, koji ima i utakmicu više, pa je sudar sa petoplasiranom Petaling Džajom prilika da se napravi osetnija razlika na čelu tabele. Bodove su lideru dosad otkinuli samo Perak i Selangor, dok je u minula dva kola nadigrao Sabah i ekipu Melaka junajteda uz gol razliku 7:1. Posle sedam odigranih mečeva ima najbolji napad (18 golova) i najbolju odbranu u prvenstvu (četiri gola). Ekipu meksičkog stručnjaka Benhamina More čeka duel sa sastavom koji je bez poraza u tri poslednje runde, ali je u minule dve osvojio isto toliko bodova. Brazilac Bergson predvodio aktuelnog prvaka sa šest pogodaka ove sezone i jasno je da će Petaling Džaja imati najvećih problema sa njim. Kada su u pitanju međusobni dueli, poslednji je okončan bez pobednika, dok je pre toga Džohor upisao dva trijumfa. Petaling Džaja je poslednji put slavila pre nešto manje od dve godine i to baš na gostovanju.

AL BATIN - AL ŠABAB, 17.55

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Drugoplasirani Al Šabab ima priliku da se izjednači sa vodećim Al Hilalom. Bez trijumfa je na poslednja tri duela u ligi i to će pokušati da popravi protiv ekipe Al Batina, kojoj predstoji borba za opstanak. Nebeskoplavi su samo bod iznad crte posle samo jednog boda u tri prethodna kola, a u prethodnom kolu su doživeli debakl u duelu sa Al Nasrom (0:7). Čini se da Beli lavovi iz Rijada imaju idealnu priliku da se vrate na pobedničke staze i iskoriste kiks Al Hilala, koji je pretrpeo poraz od Al Itihada. Šestostruki šampion Saudijske Arabije se uzda u iskusnog Evera Banegu, ali i njegovog zemljaka Kristijana Guanku, koji je među najboljim strelcima reprezentativac Angole Fabio Abreu, koji je dosad u 15 navrata pronalazio put do protivničkih mreža. Al Šabab je bez poraza u međusobnim duelima na poslednje četiri utakmice, krajem minule godine je bio prilično ubedljiv na svom stadionu (3:1).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.