Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 09:30

AUSTRALIJA: Vatrena uvertira polufinala, navijači Sidneja budili igrače Adelajda u 3 ujutro!

Noć pred utakmicu Sidneja i Adelajd junajteda (subota, 11.05), gostujućim fudbalerima vatrometom u sitne sate prekinut san. Koliko će to biti od koristi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Odavno završnica A-lige nije raspalila toliko strasti među fudbalskim navijačima u Australiji kao ovogodišnja. Sport koji je u ovoj zemlji uvek u senci “futija” (fudbal po australijskim pravilima), ragbija i kriketa, možda nema dovoljno medijske pažnje, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su emocije vatrenih pristalica nekoliko vodećih klubova dostigle usijanje.

Tako je sinoć, nekih 14-15 sati pred današnje prvo polufinale A-lige u kojem se sastaju Sidnej i Adelajd junajted, u najvećem gradu Australije viđen prizor svojstven evropskim „tifozima“. Grupa navijača Sidneja okupila se u blizini hotela u kojem je smeštena gostujuća ekipa i oko 3.00 ujutro počeo je višeminutni vatromet praćen navijačkim pesmama. Naravno, jedini cilj ove misije bio je da se igrači Adelajd junajteda probude usred noći i da se koliko-toliko poremeti njihov ritam pred utakmicu u kojoj je za fudbalere Sidneja ulog odbrana šampionske krune.

Navijači Sidneja, koje sebe nazivaju „kouv“ (The Cove), što u prevodu na srpski znači - zaliv i simbolizuje centralnu lokaciju grada na kojoj se nalazi i čuvena Sidnejska opera, pohvalili su se ovim „dostignućem“ na društvenim mrežama. Nenaviknuti na slične navijačke akcije, mnogi ljubitelji sporta su bili zaprepašćeni ovakvim ponašanjem i komentarišu ovaj noćni vatromet kao „nešto zastrašujuće“...

11.05: (1,65) Sidnej (3,70) Adelajd Junajted (4,90)

Naspavani ili ne, fudbaleri Adelajd junajteda će protiv Sidneja (11.05) morati da zapnu iz sve snage kako bi posle pet godina ponovo ušli u veliko finale A-lige. Na tom putu im stoji branilac šampionske titule i tim koji je igrao u tri od poslednja četiri meča za titulu prvaka Australije. Fudbaleri Sidneja imaju dodatnu motivaciju da još jednom dođu do finala, jer bi u tom slučaju bili u prilici da osvoje treću uzastopnu titulu šampiona, što u istoriji fudbala u ovoj zemlji nijednom klubu nije pošlo za rukom.

Trener Stiv Korika i njegov tim predvođen prvom zvezdom A-lige Milošem Ninkovićem, zasigurno su se nadali i očekivali da će im rival u polufinalu biti Brizbejn s kojim su lakše izlazili na kraj u poslednje vreme. S druge strane, još su im sveža sećanja na poslednji duel sa Adelajd junajtedom koji su igrali na domaćem terenu, a u kojem su u poslednjih 20 minuta uspeli da prokockaju prednost od 2:0 (meč završen 2:2).

Posebnu muku za stručni štab Sidneja, ali i za navijače ovog kluba, predstavlja činjenica da uoči finalne serije ne mogu da računaju na trojicu izuzetno važnih igrača, koji su protekle dve sedmice proveli s reprezentacijom Australije na kvalifikacionom turniru u Kuvajtu. Naročito strepe zbog odsustva golmana Endija Redmejna, na čije će mesto morati da iskuči neiskusni Tomas Hjuard-Bel (24) koji je do sada branio na samo četiri meča u A-ligi.

Momentos de CopaLibertadorismo explicito en la A-league de Australia 🇦🇺.

Los hinchas del Sydney FC tirando petardos en el hotel del Adelaide United a las 3:00 AM.

En unas horas juegan la semifinal del campeonato.

Via @TheRealALMpic.twitter.com/LV5deJAXrQ

Izostanak standardnog desnog beka Rajana Granta prinudno će morati da nadomesti vezista Paulo Retre, dok će umesto pouzdanog štopera Rajana Mekgauana igrati Ben Vorland, koji je upravo iz Adelajda prešao u Sidnej pre tri godine i od tada odigrao samo 14 utakmica.

Dobra okolnost za šampione je što su imali 12 dana bez takmičarske utakmice, što je privilegija koju dobijaju samo dva prvoplasirana tima A-lige. Za razliku od njih, fudbaleri Adelajda su prošlog vikenda imali veoma teško gostovanje u Brizbejnu, gde su pre svega zahvaljujući Tomiju Juriću uspeli da preokrenu tok utakmice i zabeleže veliku pobedu od 2:1. Zanimljivo da jei Sidnej poslednji meč pred pauzu odigrao upravo u gostima protiv Brizbejna i pobedio sa rutinskih 2:0.

Za trenera Adelajda jedina glavobolja, ali prilično velika, je neizvesnost oko opasnog napadača Krega Gudvina, koji je i ove i proteklih sezona rešio mnoge utakmice Junajteda. Gudvin je propustio prvu rundu plej-ofa zbog povrede stopala i pod znakom pitanja je za današnju utakmicu.

AUSTRALIJA 1, PLEJ-OF - POLUFINALE

Subota

11.05: (1,65) Sidnej (3,70) Adelajd Junajted (4,90)

Nedelja

08.05: (1,65) Melburn Siti (3,70) Mekartur (4,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.