Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 23:48

AUSTRALIJA: Ninković i Ivanović ruše "fenjeraša" i podižu slabu formu

Njukasl Džets dočekuje Sidnej u subotu od 9.05 časova

Prvenstvo Australije je uzelo maha, polako se razbistrava slika i postaje jasno ko će da igra u plej-ofu. Jedan od glavnih kandidata za borbu za tron je aktuelni šampion Sidnej.

Izabranici Stiva Korike igraju u nešto slabijoj formi u poslednje vreme, pobedili su samo jednom na poslednjih pet mečeva, pa su malo zakomplikovali sebi život. Sada je pravi trenutak za dizanje forme pred plej-of, a sledeći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rival je idealan za to – najslabija ekipa u ligi, Njukasl Džets.

09.05: (5,30) Njukasl Džets (3,70) Sidnej (1,60)

Od 20 odigranih mečeva Njukasl je ove sezone izgubio 13, a Sidnej će od 9.05 časova pokušati da lupi 14. recku. Važnu ulogu za goste igraće nekadašnji srpski fudaler Miloš Ninković, koji će sigurno da bude starter u Njukaslu.

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, Dinama iz Kijeva, Evijena i Čukaričkog igra na visokom nivou, iako je već dobrano zagazio u 37. godinu. Odigrao je sve mečeve do sada u sezoni, postigao četiri gola i zabeležio jednu asistenciju. I dalje je klasa za ovaj nivo fudbala.

Nije mnogo mlađi od njega ni najbolji strelac Sidneja ove sezone, Bobo, samo 15 dana. Ipak, brazilski napadač igra odlično, postigao je ove sezone osam golova i trnutno je četvrti najbolji strelac u ligi. Doduše, daleko je od Džejmija Meklarena iz Melburn Sitija, koji je postigao 22 pogotka.

Očekuje se da će starter u Njukaslu da bude i mladi Luk Ivanović, Australijanac srpskog porekla. Njega je pod svoje uzeo Ninković i pomaže mu da dostigne svoj potencijal. Poznato je i to da sigurno u subotu neće igrati Kristofer Zuvela, koji se još nije oporavio od povrede.

Oslabljen je i Njukasl Džets, on ima tri povređena igrača. Na bolovanju su Ben Kantarovski, Tete Jengi i Najdžel Bugard.

U prvom susretu ove sezone Sidnej je posle preokreta savladao Njukasl sa 2:1. Gol za 1:1 postigao je upravo Ninković u 64. minutu, a kasnije je Vilkinson obezbedio sva tri boda. Sidnej je savladao svog narednog rivala na tri od poslednja četiri susreta, ali je na svakom od njih primio barem po jedan pogodak.

AUSTRALIJA 1

Subota

09.05: (5,30) Njukasl Džets (3,70) Sidnej (1,60) 11.10: (2,15) Vest Sidnej Vonderers (3,35) Vestern Junajted (3,15)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.