Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 03:04

AUSTRALIJA: Danzakiju se osladilo, moglo bi i Brizbejnu

Vestern Sidnej Vonderersi četiri utakmice ne znaju za pobedu protiv Rora

Krčka se uzbudljiva bitka-za plej-of u Australiji i do samog kraja ligaškog dela biće teško naslutiti kako će izgledati poredak prve šestorke. Okršaj Vestern Sidnej Vonderersa i Brizbejna neće još ništa konkretno odlučiti, ali će potencijalnom pobedniku pomoći da počne da utabava put ka doigravanju.

Nakon što je ekipa Rora pre 13 dana ugostila sastav iz Sidneja, sada će imati priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da istom rivalu gostuje na Benkvest stadionu. Jasno je da je pozicija izabranika Vorena Muna znatno povoljnija u odnosu na rivala, iako na prvi pogled ne deluje tako. Kada se baci oko na tabelu evidentna je prednost Vonderersa od pet bodova, doduše uz tri utakmice više. Zato domaćin u slučaju poraza ulazi u potencijalni problem.

(2,45) Vestern Sidnej Vonderers (3,25) Brizbejn Ror (2,75)

Više od dve godine, odnosno četiri utakmice uzastopno Vestern nije uspeo da savlada tim sa Sankorpa. Pre dve nedelje povela je već u 12. minutu golom Kvamea Jeboe, ali je odbrana raskomadana nakon jednog prodora Džoa Čempnesa, pre nego što je Japanac Danzaki iskoristio njegov pas za izjednačenje. Oba duela u 2020. godini završavana su pobedama Brizbejna, a meč pre toga okončan je bez golova.

Poslednji par sezona donele su nam inspirisane napadačke predstave Vonderersa i Rora u uzajamnom odmeravanju snaga. Na četiri od poslednjih sedam duela palo je četiri ili više golova. Vestern je na minula četiri ove sezone postizao, ali i primao bar po gol. Takav spet okolnosti nije ga usrećio pošto četiri meča zarednom ne zna za trijumf.

Brizbejn je u prethodnoj rundi savladao Mekartur na gostovanju, a 20-godišnji Danzaki potvrdio da bi u nastavku prvenstva mogao da bude ozbiljan pokretač šampiona iz 2014. godine. Mladi ofanzivni vezista sakupio je pet pogodaka, a upravo je okršaj sa Mekarturom pokazao da trio Čempnes, Danzaki, Venzel-Hols može da pokrene Brizbejn koji je pre trijumfa nad Mekarturom vezao osam neubedljivih izadanja (pet remija, tri poraza).

Venzel-Hols bi kao najbolji strelac ekipe sa sedam pogodaka morao da istupi i povede saigrače korak bliže plej-of. Isto tako, treća najtvrđa odbrana lige mora da zaustavi Djuka, Kamaua i Jebou, napadački trojac koji je zaslužan za polovinu golova Vonderersa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.