Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 10:36

ATP ponovo menja bodovanje, Đoković dobio još nedelju na tronu

Miran je na prvom mestu najmanje do 26. aprila

Kako će izgledati nastavak teniske sezone, još nije sto odsto poznato. Da li će evropski igrači ići na američko tlo, na masters u Majami, još stoji kao otvoreno pitanje.

Federer izgleda da neće, Ivanišević je rekao da nije nemoguće da i Đoković odloži reket do početka sezone na šljaci, a to je realan scenario i za još povređenog Nadala. Međutim, u susret svim tim pitanjima koja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << moraju da se reše, ATP je ponovo promenio sistem bodovanja za ATP listu.

Po novoj odluci, „zamrznuti“ sistem bodovanja će se produžiti do 16. avgusta, s tim što će igračima ostati 50 odsto bodova sa turnira koje su igrali 2019. godine, a kojih nije bilo u 2020. Plastičan primer je Rodžer Federer, kojem je zbog otkazivanja nastupa u Majamiju trebalo da bude oduzeto 1.000 bodova, jer neće braniti titulu. I pretio mu je pad na ATP listi. Novom odlukom Švajcarcu će ostati 500 bodova na kontu.

Svetska teniska javnost bruji da je Federer daleko najviše profitirao od zamrznutog bodovanja, jer godinu dana nije uzeo reket u ruke, a bod nije izgubio na listi.

Nova odluka ATP borda je malo „pogurala“ Novaka Đokovića. Srpski as je sada miran na prvom mestu najmanje do 26. aprila i matematički je obezbedio da sedi na tronu 317 nedelja. Novak će u ponedeljak početi 311. sedmicu vladavine i ući će u tenisku istoriju kao najdugovečniji kralj, a već sada sve više odmiče konkurenciji i ko zna do koje kote će dobaciti.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.