Izvor: RTS, 06.Jul.2020, 20:46

ATP otežao Novaku i "odigrao" za Nadala, usvojen novi sistem bodovanja

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je sistem bodovanja u nastavku sezone, po kojem će svakom teniseru, ukoliko ostvari slabiji rezultat na turniru ove godine nego prošle, ostati bodovi iz 2019. godine.
To praktično znači da je u trci za "broj 1" Rafael Nadal u prednosti u odnosu na Novaka Đokovića jer je Španac imao bolji finiš prošle sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Takođe, ovim saopštenjem ATP-a, ispostavilo se da je španska "Marka" bila na dobrom tragu kada je nedavno objavila da će doći do promena u bodovanju, ali ne procentualnim gubitkom bodova, nego po principu boljeg rezultata.
Sezona bi trebalo da se nastavi u Vašingtonu 14. avgusta, a potom slede Sinsinati, US Open u Njujorku, Kicbil, Madrid, Rim i Rolan Garos u Parizu.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rafa ispadne u prvom kolu RG i dobije 2000 bodova? Da, moguće je, ATP i novo bodovanje!

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2020

Naravno, sve je i dalje u njegovim rukama i dobrim igrama može da zadrži prvo mesto...Novak juri što veći broj nedelja na prvom mestu ATP liste, trenutno je na 282 nedelje, a ispred njega su Pit Sampras sa 286 i Rodžer Federer sa 310...Koronavirus je, između ostalog, učinio i da dođe do drugačijeg...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.