ATP: Pobede Federera i Ljubičića

Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP: Pobede Federera i Ljubičića



Svetski reket broj jedan, Rože Federer, plasirao se u polufinale Masters kupa u Šangaju. On je posle velike borbe u utorak savladao Amerikanca Rodika sa 2:1, po setovima 4:6 ;7:6; 6:4, što je njegova druga pobeda u crvenoj grupi.

Rodik je prvi set dobio posle sjajnih servisa, a u drugom je u taj brejku vodio sa 4:1. To nije bilo dovoljno za osvajanje drugog seta, koji je Federer dobio, posle velike borbe, u taj brejku 10:8.

"Pri rezultatu 4:1 u taj brejku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on je servirao, a ja sam se već bio pomirio sa sudbinom. Nisam igrao dovoljno dobro, a on mi nije davao nikakvu priliku da se izvučem. Pomislio sam da mogu da ga isprovociram upornošću. To se i desilo. Ne znam da li se unervozio ii je meni jednostavno krenulo. Bilo je napeto, to je sigurno”, rekao je Federer.

Federer je osvojio Masters 2003. i 2004. Prošle godine je poražen u finalu, a u takmičenju po grupama nije izgubio u proteklih 14 mečeva.

U drugom meču grupe, Hrvat Ivan Ljubičić pobedio je Argentinca Davida Nalbandijana sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6, 7:5, i tako zadržao šanse za plasman u polufinale.

Rodik i Ljubičić sada imaju po jednu pobedu i poraz. Drugi polufinalista biće odlučen u trećem kolu, kada se sastaju Ljubičić – Federer, odnosno Rodik – Nalbandijan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.