Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2020, 12:22

ATP Keln 2: Kecmanović već viđen u drugom kolu

Indijac Nagal, dvostruka „žrtva“ Lasla Đerea, ovog oktobra baš nema sreće sa srpskim teniserima pošto je danas u Nemačkoj prvi protivnik 21-godišnjeg Beograđanina

Ove sedmice se na ATP turu održavaju dva turnira, u Antverpenu i drugI zaredom u Kelnu gde srpski tenis ima dva predstavnika u glavnom žrebu, Miomira Kecmanovića i sve boljeg Danila Petrovića.

RASPORED MEČEVA

Dok je popularni Miša dobio priliku u glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << žrebu zahvaljujući plasmanu na ATP listi, dvometraš iz Beograda je primio spcijalnu pozivnicu organizator ATP 250 takmičenja u Kelnu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 271.345 evra) nakon odustajanja zbog povrede Endija Marija. Da podsetimo, Petrović je prošle sedmice stigao do polufinala turnira u Sardiniji i to kao srećni gubitnik iz kvalifikacija pošto je najbolji italijanski tensier, Fabio Fonjini bio primoran da se povuče zbog pozitivnog testa na virtus korona.

(1,15) KECMANOVIĆ – NAGAL (4,70)

U svakom slučaju, naš povremeni reprezentativac danas odmara, što će mu sigurno dobro doći nakon veoma naporne sedmice na Sardiniji, ali je zato Kecmanović „u mašini“. Naš najveći teniski talenat, momak koji je u Kicbilu nedavno osvojio prvi od, verujemo decetine ATP trofeja. A prvi protivnik u Nemačkoj mu je trenutno 130. reket sveta Sumit Nagal. Indijac je prošlog ponedeljka doživeo poraz na Sardiniji od Lasla Đerea, drugi u oktobru i to prilično lako, te nešto slično očekujemo i ovaj put. Malo gemova i dva seta za prolaz mladog Beograđanina.

(1,55) MANARINO – POPIRIN (2,29)

Pobednik meča između Kecmanovića i Nagala igraće protiv boljeg iz susreta između Adrijana Manarina i Alekseja Popirina. Francuz je ovde, bez suimnje favorit, ali Australijanac, koji je u žreb ušao kao srećni gubitnik iz kvalifikacija, mogao bi da mu napravi probleme. To nam potvrđuje i rezultat jedinog njihovog odmeravanja, prigodno održanog baš ove godine u Monpeljeu kada je Manarino slavio sa 6:0, 6:7 (7) i 6:0.

(1,40) SIMON - TOMPSON (2,70)

Dan na takmičenju otvaraju dva poznata teniska imena, Džordan Tompson i Žil Simon. Biće to prvo zvanično odmeravanja 60. i 58. reketa sveta u kojem blagu prednost dajemo iskusnom 35-godišnjem Francuzu.

(1,50) EDMUND – NIŠIOKA (2,41)

Nakon njih dvojice na centralni teren istrčavaju Kajl Edmund i Jošihito Nišioka, 47. i 56.  na svetskoj lestvici. Omaleni, uporni Japanac bi mogao da pripreti snažnom Britancu, možda čak da ga uvede i u treći set, ali teško nešto više od toga.

(1,35) ČILIĆ – DŽONSON (2,90)

Dan na centralnom terenu zatvoriće dva veoma visoka i veoma snažna tenisera koji se u igri uglavnom oslanjaju na paklen servis – Marin Čilić i Stiv Džonson. Niti Hrvat, niti Amerikanac uspevaju da dostignu nekadašnje forme, tako da je ovde prognoza teška i nesigurna. Ali ako pogledamo međusobni skor i vidimo 5-0 za asa iz Zapadne Hercegovine, sve je jasnije.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.