ATP KUP: Lajović pao posle drame, na potezu je Đoković

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2020, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP KUP: Lajović pao posle drame, na potezu je Đoković

Francuska povela protiv Srbije u drugom kolu A grupe.

Dušan Lajović nije uspeo da savlada Benou Pera u prvom meču drugog kola ATP kupa u Brizbejnu posle dramatičnog duela u tri seta. Per je doneo prvi poen Francuskoj protiv Srbije slavivši sa 6:2, 6:7 (6), 6:4 u meču u kojem su potrebne dve pobede za osvajanje bodova.

Lajović je loše započeo meč i već u prvom gemu dozvolio brejk igraču koji je za 10 mesta bolje plasiran na ATP listi (34-24). Dekoncentrisani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbin izgubio je još jedan servis u petom gemu za 1:4, ali se tada na kratko probudio i smanjio na 2:4. Festival brejkova nastavljen je u narednom gemu i Per je stigao do nedostižnih 5:2.

Sličan početak viđen je i u drugom setu. Lajović je na startu dozvolio brejk Peru, ali je Francuz u finišu seta popustio. Lajović je prvo imao brejk loptu pri rezultatu 2:3, da bi iskoristio šansu u 10. gemu i izjednačio na 5:5. Srpski teniser u narednom gemu nije izgubio ni poen za 6:5 i prvo vođstvo na meču. Per je izborio taj-brejk u kojem prednost početnog udarca nije značila gotovo ništa.

Per je prvi stigao do dva poena prednosti, zatim i do dve meč lopte, 6:4. Lajović je spasao prvu meč loptu na servis rivala, a onda i izjednačio na 6:6. Vezao je Srbin još dva poena za 8:6 i stigao do izjednačenja.

A touch of class from @Dutzee 💥#ATPCup | #Brisbane | #SRBFRA pic.twitter.com/3f5AH6Qivl

— ATPCup (@ATPCup) January 6, 2020

U trećem setu nije bilo brejkova sve do 10. gema kada je Lajoviću popustila koncentracija, što je Per iskoristio i realizovao prvu meč loptu za 6:4 i vođstvo Francuske.

Posle Lajovića i Pera na teren će izaći Novak Đoković i Gael Monfis, a onda je na programu dubl. Za ovaj meč prijavljeni su Novak Đoković i Viktor Troicki za Srbiju, a Nikola Mau i Eduard Rože-Vaselin za Francusku.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda mlada ruska teniserka Vitalija Dijačenko.

My Birthday🎀🎈🎁 Thanks to everyone for you messages, calls and wishes, You make this day special😍💖 Vi Спасибо Всем за Поздравления🤗🎂 #2Августа #happybirthday

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 4. Авг 2018. у 8:51 PDT

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 13. Дец 2017. у 9:08 PST

Chasing the fish🐠🐟🐬🐋🦈👋🏻🎣

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 16. Дец 2017. у 1:28 PST

Привет Москва! Я даже не скучала.. #tbt Сочи😌💭☀️

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 20. Јул 2017. у 4:10 PDT

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 24. Јул 2017. у 7:32 PDT

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 22. Сеп 2017. у 10:47 PDT

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 9. Сеп 2018. у 6:41 PDT

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 12. Јан 2019. у 8:13 PST

Објава коју дели Vitalia Diatchenko (@vdiatchenko8) дана 2. Мај 2019. у 5:32 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP KUP: Novaka MUČIO servis, ali je ipak PREGAZIO Monfisa za izjednačenje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2020

Dubl odlučuje o pobedniku meča Srbija - Francuska...Nastavio je Novak Đoković sa pobedama u Brizbejnu! Najbolji srpski teniser ispravio je kiks Dušana Lajovića, koji je izgubio dobijeni meč protiv Benoe Pera (izveštaj pročitajte OVDE) i pre svega strpljivom igrom protiv „stare mušterije“...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.