ATP ASTANA: Cicipas u finalu, čeka Đokovića ili Medvedva

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2022, 14:49

ATP ASTANA: Cicipas u finalu, čeka Đokovića ili Medvedva

Grk bolji od Rusa Rubljova.

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je finalista ATP turnira u Astani, pošto je rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 6:3) savladao Rusa Andreja Rubljova. Tačno dva časa i 10 minuta trajao je okršaj grčkog i ruskog tenisera, koji je posle preokreta i velike drame pripao šestom igraču ATP liste.

Ruski teniser je poveo 2:0 na startu meča, a onda je tu prednost održavao što mu je bilo dovoljno da osvoji prvi set rezultatom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 6:4.

Velika borba viđena je u drugom setu. Igralo se gem za gem, a Grk je napravio brejk u desetom gemu i zasluženo je stigao do izjednačenja. Ruski teniser je imao dve brejk lopte u petom gemu trećeg seta, ali ih nije iskoristio. Cicipas je u osmom gemu kaznio greške Rubljova, poveo 5:3, a onda je na svoj servis stigao do pobede.

Cicipas će u finalu igrati sa pobednikom meča između Srbina Novaka Ðokovića i Rusa Danila Medvedeva.

ATP turnir u Astani igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.