ARGENTINSKI HULIGANI DEPORTOVANI IZ JUŽNE AFRIKE

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARGENTINSKI HULIGANI DEPORTOVANI IZ JUŽNE AFRIKE

JOHANESBURG - Južnoafrička policija deportovala je desetoricu navijača reprezentacije Argentine zbog toga što su u svoj zemlji više puta bili privođeni zbog pravljenja nereda na fudbalskim utakmicama.

Oni su izdvojeni iz grupe od 80 Argentinaca i privedeni u policijsku stanicu na aerodromu u Johanesburgu, a nešto kasnije im je naloženo da prvim avionom napuste Južnu Afriku.

- Zvanično smo obavešteni da je policija deportovala desetoricu naših državljana. Vlada Južne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Afrike ima pravo da deportuje svakoga za koga osnovano sumnja da predstavlja opasnost - izjavio je ataše za štampu argentinske ambasade u Južnoj Africi Adrijan Vernis.

Južnoafrička policija ima veoma malo iskustva sa fudbalskim huliganima, jer na utakmicama u toj državi uglavnom nema incidenata, ali je od policija svih zemalja čije selekcije igraju na Svetskom kupu dobila podatke o registrovanim izgrednicima.

Najviše pažnje poklanja se fudbalskim huliganima iz Engleske, pa južnoafrička policija tesno sarađuje sa kolegama iz Velike Britanije. Britanci su saopštili da su, u skladu sa uobičajenom procedurom, privremeno oduzeli pasoše od 3.200 najpoznatijih huligana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.