APYL: Hemofarm - Vojvodina 106:97

Izvor: B92, 05.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APYL: Hemofarm - Vojvodina 106:97



Košarkaši Hemofarma savaldali su na svom terenu u Vršcu novosadsku Vojvodinu sa 106:97 (27:20, 23:34, 26:18, 30:25), u 13. kolu Atlas pils Superlige.

Hemofarm je, iako to rezultat ne pokazuje, tek u poslednjim trenucima utakmice stigao do željene pobede.

U prvoj četvrtini Vrščani su opravdali ulogu favorita, ali su u drugom periodu igre gosti iz Novog Sada, kojima je pobeda isto toliko važna, uspeli da preuzmu inicijativu.

Pavković je serijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od deset poena svom timu doneo i psihološku prednost koja je pomogla da Vojvodina na odmor ode sa četiri poena prednosti, iako je iz prve čevrtine imala minus od sedam poena.

U trećoj četvrtini, pre svega zahvaljujući odličnoj igri Hukića i Mikinga koji je u tim trenucima bio bolji od Stjuarta, Hemofarm je uspeo da preuzme inicijativu.

Polovinom poslednje četvrtine Vršačani su imali osam poena prednosti, ali sudije su Vojvodinu vratile "u život".

Arbitri nisu dosudil faul nad Hukićem pod Hemofarmovim košem, posle čega je Kojadinović postigao tri poena, a klupa Vrščana, zbog burne reakcije, "zaradila" je tehničku. Vojvodina je maksimalno iskoristila splet okolnosti i izjednačila 81:81.

Hemofarm je do pobede došao zahvaljujući odličnoj igri Vasiljevića u poslednjim trenucima utakmice, koji je u poslednja dva minuta zabeležio fevet poena.

Najefikasniji u Vojvodini bio je Kibu Stjuart sa 22 poena i 12 skokova, a Milan Dozet je dodao još 21 poen.

U Hemofarmu Jasmin Hukić je postigao 20 poena uz sedam skokova, Vasiljević je dodao 17 poena, a Topić, standardno, 14 poena uz tri skoka.

Trener Vojvodine Vlade Djurović, rekao je posle utakmice da je Hemofarm zasluženo pobedio, "čisto kao suza".

"Ovo je prvi put u mojoj karijeri da mi je tim više puta šutirao za tri nego za dva poena (32/31). Imali smo i 15 grešaka, isto kao protiv Atlasa. Kapiten Plisnić iako na terenu, bio je menatlno odsutan i nije ni najmanje pomogao ekipi. Frimen nije igrao, a Kojadinović je od 12 pokušaja pogodio samo jednu trojku", rekao je Djurović.

On je dodao da narednu utakmicu njegov tim igra u Novom Sadu protiv Sloge, ali da plasman Vojvodine u Jadransku ligu ne zavisi više od njih nego od utakmice Refleks - Atlas.

Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je da je zadovoljan činjenicom da su uzeli bodove i "ostali zdravi", ali, priznao je da je Hemofarm u igri imao i dosta grešaka.

"Moram da priznam da je bilo dosta grešaka i padova u odbrani. Ipak, razumem igrače, stiže ih umor, odigrano je puno utakmica. Večeras niski igrači nisu doneli prevagu kao što je bilo planirano. Falio nam je ritam, ali to ćemo povratiti do srede i spremni ući u plej of", rekao je Lukajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.