AO: Janković prva na terenu

Izvor: B92, 14.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Janković prva na terenu



Srpska teniserka Jelena Janković počinje u ponedeljak takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Uprkos sjajnim rezultatima na turnirima u Oklendu i Sidneju, Janković sa oprezom ulazi u prvi meč na Australian Openu, protiv Kanadjanke Aleksandre Vozniak.

"U ponedeljak igram svoj prvi meč i na to sam maksimalno koncentrisana. Ne želim da dajem nikakve prognoze ni da se opterećujem nikakvim ciljevima što se tiče plasmana u Melburnu, idem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meč po meč i šta bude biće. Danas sam malo trenirala, sat vremena samo, čisto da osetim loptu. Igrala sam prvi put u novim patikama, udobne su, mada imam puno zuljeva na nogama od kojih imam bolove da je već sad i ne bitno u kojim sam patikama, boli pa boli. Nije uopšte prijatno, ali šta da se radi i u takvim okolnostima mora da se zaboravi bol i ide napred, da se usredsredim na igru. Od tih silnih bolova više sam i oguglala na njih", kaže Janković.

O žrebu za turnir u Melburnu, Janković kaže:

"Ne opterećujem se svojim protivnicama, imam svoj plan i svoju igru i samo se fokusiram na ono što treba da sprovedem na terenu".

Nikada do sada nije bio toliki broj naših predstavnika u glavnom žrebu gren slema u Australiji, čak šest.

"Videla sam se danas sa drugarima Zikijem, Ikom, Noletom, Troickim. Divno je sto smo u ovolikom broju ovde i zelim da nas u buducnosti bude jos vise i da nam niko ne moze stati na put".

Uspesi Jankovićeve na početku sezone naišli su na veliki odjek i u Srbiji.

"Izuzetno mi je drago kao sportisti kada se stvari na profesionalnom planu odvijaju u onom pravcu koje mi očekujemo i presrećna sam što u ovom trenutku ja i nekoliko drugih tenisera predstavljamo našu zemlju u najlepšem svetlu pokazujući da i ovako mala zemlja može da ima vrhunske tenisere svetske klase i da naša Srbija postaje jedna od vodećih teniskih sila...ja ću se posebno zalagati da opravdam sva očekivanja, pružicu svoj maksimum sa nadom i željom da se u budućnosti svi zajedno radujemo", zaključila je Jelena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.