AO - Federer bolji od Frica, pobede Berdiha i Dimitrova

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO - Federer bolji od Frica, pobede Berdiha i Dimitrova

Šestostruki šampion Australijan opena plasirao se rano jutros u osminu finala prvog Grend slema sezone.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se rano jutros u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 3:0 (6:2, 7:5, 6:2).

Federer je do pobede nad 21-godišnjim Amerikancem stigao za manje od 90 minuta igre, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a na putu do trijumfa izgubio je samo tri poena na svoj prvi servis.

Švajcarac će u osmini finala igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je u trećem kolu bio bolji od Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije i slavio sa 3:1 (6:3, 3:6, 7:6, 6:4).

Biće to prvi meč Federera i Cicipasa.

U četvrto kolo prvog Grend slem turnira u sezoni plasirao se i Čeh Tomaš Berdih koji je slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana u četiri seta - 5:7, 6:3, 7:5, 6:4 posle tri sata i dva minuta igre.

Protivnik trenutno 57. teniseru sveta u osmini finala biće pobednik meča Rafael Nadal - Aleks de Minaur.

Do četvrtog kola stigao je i 21. teniser sveta, Bugarin Grigor Dimitrov koji je posle nešto više od dva sata igre pobedio Italijana Tomasa Fabijana sa 7:6, 6:4, 6:4.

Dimitrov će u četvrtom kolu igrati protiv Frensisa Tijafoa koji je u maratonskom meču savladao Andreasa Sepija sa 3:2 (6:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3).

Đoković - Šapovalov

Gofan - Medvedev

-----------------------

Fonjini - Karenjo-Busta

Souza - Nišikori

Zverev - Bolt

Erber - Raonić

-----------------------

Ćorić - Krajinović

Puj - Popirin

======================

Čilić - Verdasko

Hačanov - Bautista Agut

-----------------------

Cicipas - Federer

Tijafo - Dimitrov

-----------------------

Berdih - Nadal/De Minaur
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ima 37, a i dalje ih melje: Federer ekspres pregazio Frica

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2019

Suze su tekle nakon što je u prvom kolu Australijan Opena postalo jasno da Endi Mari više ne može da igra na vrhunskom nivou, ridaće ceo teniski svet kada Rodžer Federer bude odlazio, jer on je po mnogima najveći u istoriji belog sporta. I srećom po ljubitelje tenisa nije još za penziju što...

Nastavak na MozzartSport.com...

AO: Đoković siguran protiv Šapovalova

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2019, 10:02

Novak Đoković savladao je u trećem kolu Australijan opena Kanađanina Denisa Šapovalova (6:3, 6:4, 4:6, 6:0) i plasirao se u osminu finala prvog grend slema sezone...Šapovalov je uspeo u trećem setu da iskoristi malu krizu u igri Đokovića i oduzme mu prvi gem na turniru, ali je to bilo jedino...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.