AMERIKANAC NAJBRŽI: Dreselu zlato i rekord (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 05:08

AMERIKANAC NAJBRŽI: Dreselu zlato i rekord (FOTO)

Mađar nije uspeo da ga ugrozi.

Amerikanac Kejleb Dresel postao je olimpijski šampion u trci na 100 metara delfin stilom pošto je u finalu trku završio za 49.45 sekundi i tako oborio sopstveni svetski rekord iz 2019. za pet stotinki za pet stotinki.

Do srebrne medalje stigao je Mađar Kristof Milak koji je ostvario vreme 49.68 što je ujedno i novi evropski rekord. Prethodni rekord bio je u vlasništvu Milorada Čavića. Bronza je pripala Švajcarcu Noiju Pontiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa vremenom 50.74 sekunde.

U.S. swimmer Caleb Dressel won gold in the 100m butterfly, improving on his own world record time, and Katie Ledecky won gold in the 800m freestyle. https://t.co/gyb13hHwP6

— NECN (@NECN) July 31, 2021

Dreselova pobeda u trci nije se nijednog trenutka dovodila u pitanje, mada je Mađar Milak imao odličnu završnicu trke, ali mu je to ipak na kraju bilo dovoljno ''samo'' za srebrnu medalju.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Olga Kalenčug, novinarka ukrajinoskog Šahtjora

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.