Izvor: HotSport.rs, 07.Dec.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALPSKO SKIJANJE (Ž): Lindzi Von ponovo pobeđuje, Amerikanke izdominirale u Lejk Luizu

Nakon gotovo pune dve godine pauze jedna od najboljih skijašica ikada Lindzi Von ostvarila je pobedu na nekom takmičenju Svetskog kupa pošto je u spust trci u kanadskom Lejk Luizu ostvarila najbolje vreme.

Ona je stazu prešla u vremenu 1:50,45 minuta što je za gotovo pola sekunde bilo bolje ostvarenje od drugoplasirane Stejsi Kuk (1:50,97) i za 57 stotinki bolji rezultat od Džulije Mankuzo koja je trku završila na trećem mestu (1:51,05), a zanimljivo je da su sve tri skijašice >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << koje su završile na pobedničkom postolju Amerikanke.
Vonova se ovim trijumfom bodovno izjednačila sa Tinom Maze koja je današnji spust završila na osmom mestu pa obe imaju po 132 boda u ovoj disciplini. Međutim, Slovenka je povećala prednost u generalnom plasmanu pošto sada ukupno ima 320 poena odnosno 70 više od drugoplasirane Katrin Cetel iz Austrije i 89 više od Ane Feninger, takođe Austrijanke.
Narednu trku devojke voze već u nedelju sa početkom od 18 sati po srednjeevropskom vremenu kada je na programu superveleslalom.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.