ALPSKO SKIJANJE: Trijumf Nemaca za kraj

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Mar.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALPSKO SKIJANJE: Trijumf Nemaca za kraj

Ono što im pre mesec dana nije prošlo pred domaćim navijačima u Garmišu, Nemci su ostvarili na finalu 45. Svetskog kupa u alpskom skijanju u švajcarskom Lencerhajdu. Predvođeni Marijom Riš i Viktorijom Rebensburg, izabrani tim Nemačke pobedio je u ekipnom takmičenju i tako se trijumfom oprostio od izuzetno uspešnog 45. Svetskog kupa u alpskom skijanju.
Po iznenađujuće lepom vremenu, što proteklih dana nije bilo svojstveno za Lencerhajd, završnog dana finala 45. Svetskog kupa održana je ekipna trka po novom formatu, četiri trke paralel veleslaloma u kojima za svaku zemlju nastupaju po dve dame i dva skijaša uz mogućnost po jedne zamene. Prvi svetski šampioni po tom formatu pre više od mesec dana postali su Francuzi, ali čak ni oni nisu imali snage da se u Lencerhajdu odupru raspoloženim Nemcima.
Predvođeni pobednicom 45. Svetskog kupa Marijom Riš, uz veliku pomoć Viktorije Rebensburg, Feliksa Nojrojtera i Frica Dofera, uz Suzanu Riš i Štefana Keplera u rezervi, Nemci su pred sobom rušili sve protivnike. U četvrtfinalu su sa 3:1 bili bolji od Francuza i tako svetske šampione ostavili bez mogućnosti da se bore za pobedu. Zahvaljujući vremenu Marije Riš, Nemci su u polufinalu bili bolji od Austrijanaca, dok su u finalu lakše nego što se očekivalo izašli na kraj sa Italijanima, od kojih su bili bolji sa 3:1.
U malom finalu, tj. borbi za treće mesto Austrijanci su bili bolji od domaćih Švajcaraca, kojima ni domaći teren nije pomogao da stignu do pobedničkog postolja. Još jedna uspešna trka u ekipnoj konkurenciji bila je poslednja u 45. Svetskom kupu alpskih skijaša. Sada svi i skijaši i navijači idu na zaslužen odmor, pa od poslednjeg vikenda oktobra i veleslaoma u Zeldenu, Jovo-nanvo.
Rezultati ekipnog takmičenja, finale: Nemačka – Italija 3:1. Malo finale: Austrija – Švajcarska 3:1. Polufinale: Nemačka – Austrija 2.2 (zahvaljujući zbiru najboljih vremena Nemci prošli dalje), Italija – Švajcarska 2:2. Četvrtfinale: Austrija – Češka 2:2, Nemačka – Francuska 3:1, Italija – Švedska 2:2, Švajcarska – Kanada 3:1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.