ALKARAZ ODUSTAO OD TURNIRA: Evo šta to znači za Novaka i ATP listu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 20:10

ALKARAZ ODUSTAO OD TURNIRA: Evo šta to znači za Novaka i ATP listu!

Trka za broja 1 i dalje traje...

Španski teniser Karlos Alkaraz odustao je od turnira u Bazelu zbog povrede, tako da ga nećemo gledati na ovom prestižnom turniru naredne sedmice od 21. do 28. oktobra.  Umesto njega će u glavni žreb biti uvršten domaći teniser Sten Vavrinka, koji bi zanimljivo mogao da bude i rival našem Laslu Đereu u četvrtfinalu Stokholma.

Kako navodi zvanična stranica ATP turnira u Bazelu, Alkaraz ima upalu tabana na levoj nozi koja se proširila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i na još neke mišiće gluteusa.

Odustajanje Alkaraza, naravno predstavlja dobre vesti za našeg Novaka Đokovića koji vodi borbu sa Karlitosom za prvo mesto na kraju sezone na ATP listi.

Samim tim, Karlitos je propustio šansu da osvoji novih 500 bodova na ATP listi i ne samo to izgubiće i onih 180 koji mu pripadaju na osnovu odigranog polufinala iz prošle sezone kada je izgubio od Feliksa Ože-Alijasima.

Samim tim, kada se crta bude podvukla 29. oktobra, Karlos Alkaraz će biti na drugom mestu sa 8.625 bodova, dok će Novak Đoković imati 11.045 bodova, koliko ima i sada, jer prošle godine u tom periodu nije igrao nigde. Razlika će samim tim iznositi 2.420 bodova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Karlos Alkaraz odustao od turinira u Bazelu zvog povrede: Evo što to znači za Novaka Đokovića i borbu za prvo mesto na ATP listi

Izvor: 24sedam.rs, 18.Okt.2023

Alkaraz ima upalu tabana na levoj nozi koja se proširila i na još neke mišiće gluteusa

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.