ALKARAZ NAKON VIMBLDONA POVEĆAO PREDNOST: Ipak će se tokom leta istopiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 09:04

ALKARAZ NAKON VIMBLDONA POVEĆAO PREDNOST: Ipak će se tokom leta istopiti

Šansa na našeg asa.

Karlos Alkaras je po osvajanju titule na Vimbldonu povećao prednost u odnosu na Novaka Đokovića na prvoj poziciji ATP liste.

Na čelu je Španac sa 9.675 poena, dok je Srbin drugi sa 8.795.

Dakle, Alkarasu je pobeda na terenima u Londonu omogućila da ima 880 poena prednosti, ali to bi veoma brzo moglo da se istopi.

Španac je planirao da posle Vimbldona odmori do početka sezone na betonu na američkoj turneji koja vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ka US Openu, gde će braniti titulu.

To znači da gotovo nema nikakve šanse da zaigra na šljaci, pre svega u Hamburgu i Umagu, gde je prošle godine stizao do finala.

Ako ga ne bude u Hamburgu, gubi 300 bodova, dok će za Umag izgubiti 150 poena.

Prvi takmičarski turnir za Španca biće Masters u Montrealu gde je prošle godine ispao u drugom kolu.

Što se tiče Novaka, on će krenuti od Mastersa u Sinsinatiju, ali generalno, sve što osvoji ovog leta u Americi, biće mu dodato, s obzirom da prošle sezone nije mogao da igra jer je imao zabranu ulaska na tlo SAD kao nevakcinisani strani državljanin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.