ALIMPIJEVIĆ JE DOKTOR EVROKUPA: Srpski trener sa Bešiktašem izbacio šampiona, Simonović umalo tragičar

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 09:30

ALIMPIJEVIĆ JE DOKTOR EVROKUPA: Srpski trener sa Bešiktašem izbacio šampiona, Simonović umalo tragičar

Herojska pobeda u Španiji.

Dušan Alimpijević je pre dve godine bio najbolji trener Evrokupa, pošto je Bursu doveo do finala takmičenja.

Ove sezone je kao autsajder ponovo krenuo istom stazom. Bešiktaš, koji sa klupe predvodi srpski trener, savladao je u gostima branioca titule Gran Kanariju rezultatom 80:78.

U neizvesnoj završnici umalo je tragičar bio krilni centar Bešiktaša Marko Simonović koji je promašio dva slobodna bacanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na 4,3 sekunde pre kraja, ali domaćin nije uspeo da realizuje poslednji napad na utakmici.

How far can he lead @BJK_Basketbol ? 🦅 pic.twitter.com/Ri03n1cUpG

— BKT EuroCup (@EuroCup) March 6, 2024

Simonović, igrač Crvene zvezde na pozajmici u Bešiktašu, zabeležio je 10 poena i devet skokova (četiri vrlo važna poena u finišu meča), a najefikasniji je bio Džona Metjuz sa 14 poena. Isti broj koševa za Gran Kanariju je postigao Ben Lamers.

Eighthfinals done 🔒

🔜 Quarterfinals#RoadToGreatness pic.twitter.com/9uVE5XLxCE

— BKT EuroCup (@EuroCup) March 6, 2024

Rival crno-belih iz Turske u četvrtfinalu biće Hapoel Tel Aviv.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.