AL KAIDA SPREMALA NAPAD

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AL KAIDA SPREMALA NAPAD

Teroristička organizacija želela da na stadionima u Engleskoj Old Trafordu i Stamford bridžu ubije na hiljade nevinih ljudi

Teroristička organizacija Al Kaida imala je plan da izvrši napad na dva stadiona u Premijer ligi Old Traford i Stamofrd bridž. Teroristi su u planu imali da napadnu komercijalne trgovinske centre „Blu voter“ i „Nerfolk“.

To je potvrdio ministar policije u vladi Velike Britanije Lord Vest. On je rekao da postoje neoborivi dokazi da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Al Kaida htela da napravi nešto slično onome što je uradila 11. septembra 2001. godine u Njujorku, kad je poginulo na hiljade ljudi.

- Scenario je trebalo da bude sličan kao 2001. godine, kad je izvršen teroristički napad na Njujork. Meta su bili stadioni Mančester junajteda Old Trafod i Čelsija Stamford bridž, te trgovinski centri „Blu voter“ i „Nerfolk“. Piloti samoubice trebalo je da ukradu više aviona s manjih aerodroma u Engleskoj i njima krenu ka planiranim ciljevima. Međutim, naše obaveštajne službe uspele su da ih preduhitre i spreče ono najgore - rekao je Lord Vest.

Ministar policije kaže da su napadi na dva stadiona trebalo da budu izvršeni u vreme direktnih TV prenosa mečeva ova dva tima, kako bi gledaoci širom sveta mogli da vide užasan prizor.

- Napadi su planirani za vreme direktnih prenosa mečeva ova dva tima. Teroristi su time hteli da pokažu svoju snagu, odnosno da ceo svet vidi mrtve ljude po stadionu. Naše obaveštajne službe su već nekoliko meseci radile na ovom slučaju. Prema našim informacijama, teroristi su mahom imali legalne papire, ali nisu poreklom iz Velike Britanije - završio je Vest.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.