AKTUELNO: U Srbiji novih 614 slučajeva, preminule tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 10:27

AKTUELNO: U Srbiji novih 614 slučajeva, preminule tri osobe

U Srbiji je u poslednja 24 časa, od testiranih 4.739 osoba, zabeleženo 614 novoobolelih od korona virusa. Preminule su još tri osobe od posledica zaraze korona virusom, a ukupno je do sada zabeleženo 792 smrtnih slučajeva.

Ukupno je u Srbiji potvrđeno 39.486 slučajeva korona virusa, a do sada je testirano 1.283.016. ljudi.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batutu", ukupno je hospitalozovano 694 ljudi. Na respiratorima se nalazi 26 pacijenata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Od 614 novih slučajeva, najviše, njih 315, što je 51 odsto zabeleženo je u Beogradu, a za njim slede Kragujevac sa 35 novih slučajeva i Novi Sad sa 25 novoobolelih.

U Šapcu je zabeleženo 17 slučajeva, u Prijepolju i Nišu po 14, u Zrenjaninu 13, u Vranju 11, a u Valjevu 10. Ostali imaju ispod 10 novoobolelih.

16.00 - U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 86 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa kovid - 19 kod 55 korisnika i 31 zaposlenog, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

12.30 - Vučić: Potrebna odgovornost i poštovanje napora države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane na oprez i apelovao da budu odgovorni i poštuju napore koje država ulaže u borbi protiv korona virusa, ukazujući da se broj ljudi u bolnicama povećava što pravi probleme po kapacitete, ali i po finansije.

10.28 - Jablanički okrug: Četvoro novozaraženih

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja zaraze virusom korona.

09.42 - U Vranju 10 novozaraženih, u Preševu tri

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 60 uzoraka, 16 je pozitivno na koronavirus, od kojih 10 iz Vranja, tri iz Preševa, dvoje iz Surdulice i jedan iz Vladičinog Hana.

Kraljevo za sada nije u crvenoj zoni i nalazi se na listi mesta sa manje od 10 slučajeva dnevno. Prema poslednjim podacima, testirano je 35 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno.

U gradskom kriznom štabu kažu da je situacija pod kontrolom jer su novozaraženi uglavnom kontakti već obolelih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SITUACIJA U KRALJEVU POD KONTROLOM: U bolnici devet pacijenata, nema onih koji su na respiratorima

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020

Prema poslednjim podacima, testirano je 35 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno..Kraljevo za sada nije u crvenoj zoni i nalazi se na listi mesta sa manje od 10 slučajeva dnevno.....U gradskom kriznom štabu kažu da je situacija pod kontrolom jer su novozaraženi uglavnom kontakti već obolelih...Broj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.