AKTUELNO: Raste broj novoobolelih, za poslednja 24 sata 120 slučajeva, jedna osoba preminula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2020, 06:46

AKTUELNO: Raste broj novoobolelih, za poslednja 24 sata 120 slučajeva, jedna osoba preminula

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 120 slučajeva virusa kovid-19 što je duplo više od prethodnog dana, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva zdravlja.

U istom periodu, od posledica virusa preminula je još jedna osoba, ukupno 757.

kako se navodi testirano je 7.076 osoba, ukupno milion i 166.882.

Na respiratorima je 19 pacijenata.

Od početka pandemije u Srbiji je od korona virusa obolelo ukupno 34.072 osoba.

U Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je registrovano 57 zaraženih osoba, što je 47 odsto od ukupnog broja obolelih.

U Vranju, Nišu i Kragujevcu potvrđeno je po sedam novih slučajeva, u Novom Sadu četiri, Prijepolju, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici po tri, Merošini i Trsteniku po dva nova slučaja korona virusa.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sredu, saznaje Tanjug.

12.49 - U bolnici u Čačku sedam kovid pacijenata

U Opštoj bolnici Čačak, na kovid odeljenjima, hospitalizovano je sedam pacijenata, podaci su tima za praćenje širenja virusa korona na teritoriji tog grada. U protekla 24 časa dva pacijenta su primljena u bolnicu, dok je jedan pacijent otpušten.

12.43 - Đerlek: Korona "neprimetno" dolazi u Novi Pazar, potreban oprez

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek apelovao je danas na sve institucije u Novom Pazaru da budu u pripravnosti jer korona "neprimetno" dolazi u taj grad, kao i da se pacijenti sa simptomima koji ukazuju na korona virus pravovremeno jave u kovid ambulante.

12.42 - U Zlatiborskom okrugu za 6 dana 24 novozaražena,u Prijepolju 10

U Zlatiborskom okrugu, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, u periodu od 30. septembra do 6. oktobra registrovano je 24 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

Od 24 novozaraženih najviše novih slučajeva registrovano je u Prijepolju - 10, zatim Novoj Varoši pet, Užicu tri, Priboju dva, koliko i u Sjenici i po jedan novozaraženi u Bajinoj Bašti i Požegi.

9.43 - U vranjskoj kovid bolnici 20 pacijenata, troje ima koronu

Prema današnjim podacima, u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 20 pacijenata, od kojih je troje pozitivno na koronavirus.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je za RTS da apsolutno svi moramo da branimo rezultatu borbi sa koronom, ističući da se teško može izbeći treći talas, a da oni koji ne nose masku tamo gde je propisano - čine prekršaj.

"Treba da učinimo sve, porast je neminovan, dolazi zima, iskustvo je da sa virusom nema pregovora", zaključio je Kon.

Imunolog Srđa Janković ističe da je svaki nezaštićen kontakt među ljudima faktor rizika i zato maska ima svoj puni značaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.