AKO KRENE ZATVORENA SUPERLIGA: Piksijeva Srbija biće drastično OSLABLJENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 09:27

AKO KRENE ZATVORENA SUPERLIGA: Piksijeva Srbija biće drastično OSLABLJENA

Pretnje sankcijama.

UEFA i FIFA su odmah reagovale na  formiranje evropska Superliga od 12 timova. Juventus, Milan, Inter, Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid su rešili da se otcepe i osnuju svoju ligu bogatih.

Kako prenosi "Skaj Sport" UEFA i FIFA zabraniće igračima iz Superlige da nastupaju na Evropskom prvenstvu i Svetskom prvenstvu. S obzirom da bi Superliga počela već ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << UEFA je zapretila da bi igrači iz 12 evropskih velikana mogli da dobiju zabranu igranja već na Evropskom prvenstvo koje počinje u junu.

UEFA, the English Football Association, the Premier League, the Royal Spanish Football Federation (RFEF), LaLiga, the Italian Football Federation (FIGC) and Lega Serie A have today released a statement.

Read it in full here: 👇

— UEFA (@UEFA) April 18, 2021

Podršku su dobili i Svetske kuće fudbala, koja želi da sprovede iste mere – ko igra u Superligi, ne može da igra na Svetskom prvenstvu.

Od pomentuih ekipa koje su pristale da igraju u Sueprligi, reprezentativci Srbije igraju u Real Madridu, Mančester junajtedu, Interu i Liverpulu. U pitanju su Luka Jović, Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Marko Grujić, a već dvojica sa ovog spiska više neće igrati za reprezentaciju Srbije.

Ono što svakako brine je što je recimo Nikola Milenković konstantna tema u medijima kada je u pitanju selidba na "Old Traford", Dušan Vlahović se spominje kao novi napadač Milana, dok je poznato i da Sergeja Milinković-Savića stalno "sele" u vrhunske klubove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.