AKN: Slonovi dobili, pa Tunis

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKN: "Slonovi" dobili, pa Tunis

Fudbaleri Arsenala i Mančester sitija golovima i asistencijama doneli trijumf Obali Slonovače protiv Togoa - 2:1. Tunis dobio Alžir sjajnim golom u finišu.

Didije Drogba nije zablistao u prvoj utakmici na Afričkom kupu nacija. Srećom po njega - nije ni bilo potrebe.

Sav posao oko pobeđivanja Togoa uradili su Jaja Ture i Žervinjo, asistiravši jedan drugom za golove.

"Slonovi" su dva puta vodili. Prvi gol postigli su već u osmom minutu, preciznim udarcem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veziste Mančester sitija sa ivice kaznenog prostora. Pogotku je prethodio prodor Žervinja, napadača Arsenala, duž gol aut linije po desnoj strani.

Togo, sa Emanuelom Adebajorom u postavi, izjednačio je u nadoknadi prvog poluvremena. Pogodio je Džonatan Ajite, posle kornera.

Dok je drugo poluvreme odmicalo nerešen ishod bio je sve izvesniji. Ipak, da ne bude tako pobrinuo se Žervinjo.

U poslednjim minutima iskoristio je centaršut Turea iz slobodnjaka, grešku golmana Kosija Agase i volej udarcem smestio loptu u mrežu.

Slavlje navijača Obale Slonovače moglo je da počne, a smejao se i Didije Drogba, koji će narednu priliku da se upiše u listu strelaca imati u subotu, kada će "slonovi" igrati protiv Tunisa.

Tunis i Alžir su odigrali tvrdu utakmicu, a odlučena je u 90. minutu, sjajnim golom Jusefa Msaknija.

POGLEDAJTE



Do tog gola, Alžir je imao više prilika.

REZULTATI 1. KOLA GRUPE D:

Obala Slonovače - Togo 2:1 (1:1)

/Jaja Ture 8', Žervinjo 87' - Ajite 45'+/

Tunis - Alžir 1:0 (0:0)

/Msakni 90'/

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

AKN: "Slonovi" dobili, golčina Tunisa

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013

Fudbaleri Arsenala i Mančester sitija golovima i asistencijama doneli trijumf Obali Slonovače protiv Togoa - 2:1. Tunis dobio Alžir sjajnim golom u finišu...Didije Drogba nije zablistao u prvoj utakmici na Afričkom kupu nacija. Srećom po njega - nije ni bilo potrebe...Sav posao oko pobeđivanja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.