AK - Iran u petoj brzini već na startu

Izvor: Sportske.net, 07.Jan.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AK - Iran u petoj brzini već na startu

Očekivane pobede na startu Azijskog kupa reprezentacija koje su se na minulom Mundijalu prikazale u lepom svetlu.

Trećeg dana takmičenja na sedamnaestom izdanju Azijskog kupa nije nam doneo nikakva iznenađenja.

Kina je u "matine terminu" savladala Kirgistan rezultatom 2:1, o čemu ste više mogli da čitate OVDE, a uloge favorita opravdale su selekcije Južne Koreje i Irana.

Iran je u prvoj utakmici Grupe D deklasirao Jemen rezultatom 5:0 (3:0) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << već na startu takmičenja potvrdio da spada u najuži krug kandidata za trofej.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u prvih 25 minuta igre kada je Iran postigao tri gola. Mehdi Taremi otključao je bravu Jemena u 12. minutu, a pre nego što je pogodio drugi put na meču Iran je duplirao vođstvo autogolom Al Sovadija.

Četvrti gol na meču bio je delo Sardara Amzuna, a konačan rezultat postavio je Saman Godos dvanaest minuta pre kraja susreta.

Južna Koreja nije bila tako ubedljiva kao Iran, ali je opravdala ulogu favorita u duelu sa Filipinima. Strelac pobedonosnog gola bio je Ho Hvang.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.