AK - Imamo prvog četvrtfinalistu

Izvor: Sportske.net, 20.Jan.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AK - Imamo prvog četvrtfinalistu

Fudbalska reprezentacija Vijetnama prvi je učesnik četvrtfinala ovogodišnjeg Azijskog kupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Eliminaciona faza na sedamnaestoj kontinentalnoj smotri najboljih selekcija Azije počela je duelom Jordana i Vijetnama.

Već u prvom meču osmine finala viđena je velika drama u kojoj je Vijetnam izašao kao pobednik nakon produžetaka i penala.

U regularnom toku susreta bilo je 1:1 (1:0), a kako u produžecima nije bilo pogodaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odluka o pobedniku pala je posle izvođenja penala.

Jordan je u drugoj i trećoj seriji ostao bez učinka, a Vijetnam je imao samo jedan promašaj i sa 4:2 u seriji prošao dalje.

Vijetnam će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz apsolutnog derbija osmine finala koji sutra igraju Japan i Saudijska Arabija. Plasmanom u četvrtfinale Vijetnamci su ponovili najveći uspeh u poslednjih 70 godina, pošto su sredinom prošlog veka dva puta bili četvrti, a 2007. godine dogurali su takođe do četvrtfinala.

Do kraja dana igraju se još dve utakmice osmine finala Azijskog kupa, a sastaće se Tajland - Kina i Iran - Oman.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.