AJMO, MILIVOJE... Prošlo je 20 godina od magične noći u Njukaslu! Dokumentarac probudio uspomene Grobarima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2023, 18:59

AJMO, MILIVOJE... Prošlo je 20 godina od magične noći u Njukaslu! Dokumentarac probudio uspomene Grobarima (VIDEO)

Kakva je to ekipa bila...

Partizan je 27. avgusta 2003. napravio svojevrsnu senzaciju. Predvođeni Lotarom Mateusom, beogradski crno-beli savladali su klub bratskih boja iz Njukasla i plasirali se u grupnu fazu Lige šampiona. FK Partizan je obeležio 20 godina od plasmana u elitu dokumentarcem u kome su učešće uzeli neki od aktera magične noći na Sent Dzejms parku. Ilić, Duljaj, Iliev, Ćirkovic, Delibašić, Stojanoski, Nađ...

Mnogi tada Partizanu nisu davali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikakve šanse, posebno zbog činjenice da su u prvoj utakmici u Humskoj poraženi sa 1:0 golom Solana. Naspram sebe imali su tim koji su činili igrači poput Šaja Givena, Kirona Dajera, Alana Širera, Džermejna Dženasa, dok ih je sa klupe ih je predvodio legendarni Bobi Robson.

Ipak, crno-beli su dokazali da su se te sezone zasluženo našli među 32 najbolje ekipe Starog kontinenta. Oni su nakon penala epskog meča na Sent Džejms parku eliminisali engleski klub.

Utakmica je bila puna neizvesnosti, a gol koji je Partizan odveo u produžetke postigao je Ivica Iliev u 50. minutu. Kako se ni posle produžetaka rezultat nije menjao, pristupilo se izvođenju penala.

Junak Partizanovog trijumfa bio je Milivoje Ćirković. Mnogi zaljubljenici u fudbal u našoj zemlji još uvek pamte reči legendarnog sportskoh komentatora Predraga Strajnića.

-  Sada mora da se iskoristi šansa, po svim sportskim pravilima... Po pravdi sportskoj, da ne kažem božijoj. Ajmo Milivoje, aaajmoo Milivojeeee..Gol! Partizan je u Ligi šampiona - rekao je tada Strajnić.

Ćirković danas obavlja funkciju skauta u Partizanu, a za ovu utakmicu kaže da mu je najdraža u karijeri.

- Utakmica koja je ostavila najdublji trag u mojoj karijeri. Sama pomisao na tu utakmicu izaziva mi jako lepa osećanja - istakao je Milivoje Ćirković.

Podsetimo, Partizan je još jednom uspeo da se domogne grupne faze najelitnijeg fudbalskog takmičenja Starog kontinetna. Bilo je to u sezoni 2010/2011, a crno-beli su na putu do Lige šampiona tada eliminisali jermenski Pjunik, finski HJK i najzad belgijski Anderleht, takođe nakon penala.

Izjave aktera legendarnog dvomeča sa Njukaslom možete pogledati na snimku ispod teksta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.