AFROBASKET: Oguči zaustavio Đenga

Izvor: MVP.rs, 30.Avg.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFROBASKET: Oguči zaustavio Đenga

Senegal je doživeo prvi poraz na Prvenstvu Afrike.

Gorgi Đeng nije imao snage da sam odvede svoju zemlju do finala Afrobasketa. Senegal je poražen u polufinalu od Nigerije rezultatom 88:79 nakon dodatnih pet minuta igre, a prva zvezda tima je ponovo bila na nivou. Centar Minesote je meč završio sa 20 poena, 16 skokova, četiri asistencije i dve blokade, uz šut iz igre 7/20. Na terenu je proveo svih 45 minuta!

Ali, imala je i Nigerija svoje adute. Čemberlejn >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Oguči je ubacio 28 poena, a Šejn Laval je upisao 17 poena i 11 skokova. Pratio ih je Al-Faruk Aminu sa 10 poena, 10 skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte.

Uprkos tome što je Nigerija u finiš meča ušla sa prednošću, Đeng je 38 sekundi pre kraja trojkom poravnao na 76:76. Do kraja regularnog toka utakmice nisu viđeni poeni, pa se otišlu u dodatnih pet minuta. Senegal je u nastavku izgubio ritam, došao do samo tri poena, pa jebolji tim otišao u finale.

A, Nigeriju u meču za pravaka Afrike čeka ranilac titule. Angola je eliminisala domaćina, selekciju Tunisa, rezultatom 58:51. Pobednik finala, koje je na programu u nedelju od 22 sata, izboriće direktan plasman na Olimpijske igre, dok će poraženi, zajedno sa Senegalom i Tunisom, ići u dodatne kvalifikacije za put u Rio de Žaneiro.

POLUFINALE

Senegal - Nigerija 79:88 OT

Tunis - Angola 51:58

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.