AFROBASKET: Ludilo (video)

Izvor: MVP.rs, 26.Avg.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFROBASKET: Ludilo (video)

Domaćin se provukao u četvrtfinale.

U utorak su odigrane prve utakmice osmine finala na Prvenstvu Afrike koje se održava u Tunisu, a pravi šou gledaocima su priredile selekcije Maroka i Tunisa. Domaćin Šampionata se plasirao u četvrtfinale nakon produžetka. Slavili su rezultatom 69:68, ali je Moroko u dva navrata bio bliži pobedi uprkos tome što u prvoj fazi takmičenja nije zabeležio nijedan trijumf!

Tunižane je prvo spasio Salah Mežri, koji je kod >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << nerešenog rezultata u samoj završnici regularnog toka meča skinuo sa obruča Abdelhakima Zuitu. Ostalo je tek toliko vremena da Murad El Mabruk uputi na koš težak šut iza linije za tri poena. Nije bio precizan i meč je otišao u dodatnih pet minuta - 56:56.

Maroko je uspeo da uđe u završnicu sa dva poena viška, a domaći su imali napad. El Mabruk je šutirao za tri i "pocepao" mrežicu na dve sekunde pre kraja. To je bio znak za veliko slavlje domaćih navijača.

Najbolji kod pobednika bio je Makram Ben Romdan sa 22 poena i 10 skokova. Pratio ga je Majkl Rol sa 21 poenom. Salah Mežri je upisao osam poena, šest skokova i tri blokade, dok je junak trijumfa Murad El Mabruk završio sa osam poena i šutom iza linije 6.75 metara 2/8. U poraženoj ekipi se istakao Sufijane Kurodu sa 19 poena i šest uhvaćenih lopti.

Kroz muke je do četvrtfinala prošla i selekcija Angole. Branilac titule je bio bolji od Centralnoafričke Republike rezultatom 62:61. Pobedu Angoli doneo je Janik Moreira poluhorogom na pet sekundi pre kraja susreta. Sa 16 poena i sedam skokova Moreira je bio najbolji kod pobednika, dok je na drugoj zapažen bio Maks Kugare sa 23 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Egipat je protiv Zimbabvea nastavio svoju pobedonosno seriju. Faraoni su slavili sa veoma ubedljivih 102:62, dok je prvo iznenađenje u eliminacinoj fazi napravio Mali. Ova selekcija je izbacila Obalu Slonovače rezultatom 76:57.

Preostali mečevi osmine finala na programu su u sredu. Već u četvrtak će biti odigrana sva četiri meča četvrtfinala.

OSMINA FINALA

Tunis (A1) - Maroko (B4) 69:68 OT

Obala Slonovače (D2) - Mali (C3) 57:76

Egipat (C1) - Zimbabve (D4) 102:62

Angola (B2) - Centralnoafrička Republika (A3) 62:61

Senegal (B1) - Uganda (A4) (sreda)

Kamerun (C2) - Alžir (D3) (sreda)

Zelenortska Ostrva (D1) - Gabon (C4) (sreda)

Nigerija (A2) - Mozambik (B3) (sreda)

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.